Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Vandringsleder på Gotland

Här presenterar vi ett urval av länets vandringsleder, både längre och kortare turer. En del av lederna förvaltas av länsstyrelsen, medan andra sköts av olika föreningar, svenska kyrkan eller Region Gotland.

Det finns några längre vandringsleder på Gotland som vi listar här. Lederna har olika karaktär men bjuder alla på magnifika natur- och kulturupplevelser.

Klintkustleden

Klintkustleden sträcker sig från Björkume naturreservat i Lummelunda till Harudden vid Hallshuk på Gotlands nordvästkust. Längs Klintkustleden får du uppleva vida vyer från höga klintar, gammal tallskog och strandängar. Leden är 30 km lång och förvaltas av länsstyrelsen.

Mer information om Klintkustleden

Pilgrimsleden S:t Olavsleden

Pilgrimsleden S:t Olavsleden går från Visby till S:t Olofsholm i Hellvi på norra Gotland, från kust till kust tvärs över Gotland. Vandrar du Pilgrimsleden går du genom både skogs- och jordbrukslandskap och passerar ett flertal kyrkor. Leden är ca 60 km lång och förvaltas av Svenska Kyrkan.

Mer information om leden hittar du på Svenska kyrkans hemsida Länk till annan webbplats.

Östkustleden

Östkustleden sträcker sig från Närsholmen till Anga prästänge längs Gotlands östkust. Längs leden finns långsträckta sandstränder, strandängar, pittoreska fiskelägen och klintar med vida vyer. Leden är 73 km lång och förvaltas av Föreningen Östkustleden.

Mer information om leden hittar du på Östkustledens hemsida Länk till annan webbplats.

Torsburgenleden

Med en sträckning från Kräklingbo i norr till Mullvalds naturreservat i söder ger Torsburgenleden många fina kilometer till Gotlands vandringskarta. Leden går genom rika kulturlandskap, fornlämningar och spännande naturområden och bjuder på både storslagna utsikter och täta skogsupplevelser. Torsburgenleden ansluter till Östkustleden i söder och framöver även i norr. Leden är 17 kilometer lång och förvaltas av länsstyrelsen.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss