Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

 • 16 apr 2021 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Kurs i livsmedelshygien Detta är en kurs i livsmedelshygien med fokus på småskalig och säker livsmedelshantering

  Anmälningsdatum är passerat

 • 21 apr 2021 Klocka som ikon 12.30 - 13.30
  Mänskliga rättigheter i coronakrisens spår Länsstyrelserna är de högsta civila beredskapsmyndigheterna i respektive län. Vad har de uppmärksammat när det gäller efterlevnaden av de mänskliga rättigheterna i en pandemi? Hur har länsstyrelserna ...

  Ingen anmälan krävs

 • 21 apr 2021 Klocka som ikon 13.30 - 16.00
  Föreläsningar - könsstympning Vill du lära dig mer om könsstympning? Möter du personer i din verksamhet som kan vara utsatta barn, ungdomar eller vuxna? Under en halvdag får du möjlighet att få mer kunskap inom området könsstympni...

  Anmäl dig här – senast 19 april

 • 22 apr 2021 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – april Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmäl dig här – senast 19 april

Natur och landsbygd

SAM Internet 2021

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppet för årets ansökan av jordbrukarstöd. Du söker stöden under perioden 11 februari till 15 april.

Samhälle

Tillsyn av tillfälliga covid-19-lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs. Här hittar du mer information.

Djur

Varg i Jönköpings län

I Jönköpings län finns det sedan vintern 2020/ 2021 ett delat revir med Västra Götalands län som kallas Brängenreviret. Även ensamma vargar rör sig i länet och i södra Sverige.

Djur

Fågelinfluensa

Fågelinfluensa finns konstaterad bland såväl vildfågel som i hobbybesättningar i landet. Läs mer om hur du kan skydda tamfåglar och rapportera in fynd av sjuka eller döda vilda fåglar.

Undersökning om trängsel

Svara på några korta frågor om dina dag och upplevelsen av trängsel. Med din hjälp kan vi få en bättre förståelse kring vilka insatser som behöver göras för att dämpa smittspridningen.

Kvinna med barn vid sjön Hästerum

Besöksmål

Allemansrätt

Under våren är det många som vistas i naturen och vi har en unik möjlighet att vistas fritt i naturen tack vare allemansrätten. Grundregeln i naturen är att visa hänsyn och inte störa eller förstöra.

NYHETER

 • 2021-04-16

  Har du hyrt en buss inför studenten?

  Då de klassiska studentflaken inte är tillåtna i år heller så är trycket på att istället hyra en buss, rekordstort. Det många inte vet, är att det inte är tillåtet att fira i en större grupp. De så kallade partybussarna faller nämligen inom ramen för pandemilagen.
 • 2021-04-16

  Nytt kunskapsstöd ska förebygga problem kring spel och skärmtid

  Den 16 april lanserar länsstyrelserna ett nytt kunskapsstöd om skärmtid, digitalt spelande och spel om pengar. Med stödet,...
 • 2021-04-13

  Start för skogsbrandsbevakning med flyg

  Idag börjar jouren för skogsbrandsbevakning med flyg i Jönköpings län. Bevakning sker endast när brandrisken i skog och ma...
 • 2021-04-12

  Ny undersökning visar att nors lever i Försjön

  En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre. För första gången i mode...