Frågestunder om vaccination

Länsstyrelsen anordnar frågestunder på olika arabiska, dari, somaliska och tigrinja. Region Västerbottens experter svarar på dina frågor om covid-19, vaccineringen och aktuella restriktioner.

KALENDER

 • 22 07 mar 2021 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Barnrättsstrateg­utbildning Utbildning i lagen om FN:s konvention om barnets rättigheter. Länsstyrelsen Västerbotten i samverkan med Region Västerbotten erbjuder en fyradagars utbildning där deltagarna får chansen att tillägna s...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 12 maj 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Dags för Miljödagarna 2021 Under två halvdagar tar vi upp aktuella frågeställningar inom bland annat avfallsområdet, förorenade områden och aktuella rättsliga avgöranden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 maj 2021 Klocka som ikon 08.30 - 15.00
  Jämställd skogssektor - från handling till resultat Skogslänet Västerbotten och Nolia AB genomför en nationell jämställdhetskonferens.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 maj 2021 Klocka som ikon 09.30 - 11.00
  Webbseminarium (förmiddag) - Öka din kunskap om penningtvätt och finansiering av... Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götaland anordnar tillsammans med Finanspolisen samt Samordningsfunktionen för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism webbseminarium som ...

  Anmälningsdatum är passerat

Helene Hellmark Knutsson.

Vårtal av landshövding Helene Hellmark Knutsson

Landshövdingen talade till länet den 30 april. Hör talet på Sveriges radio P4:s hemsida.

Tjänster

Nyhetsbrev om folkhälsa

Ta del av vad som händer i projektet ”Folkhälsoarbetets infrastruktur – pilotprojekt för samordning av Västerbottens folkhälsoarbete”.

Kontormiljö.

Samhälle

Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher som drabbats av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Länsstyrelsen handlägger stödet som kan sökas från 3 maj.

Natur och landsbygd

Fågelskyddsområden i Västerbotten

På några platser i länet finns rastplatser för fåglar där du inte får vistas den här tiden på året. Syftet är att skydda fåglarna från störning.

Natur och landsbygd

Naturvårdsbränningar 2021

Under 2021 planerar vi för naturvårdsbränningar i fyra områden. Väder- och vindförhållanden styr om bränningarna blir av.

Svanar.

Besöksmål

Hitta platser för fågelskådning

Passa på att ta del av skådespelet. Vi tipsar om naturreservat för dig som vill skåda fågel.

NYHETER

 • 2021-05-07

  Var gärna med i vår undersökning om trängsel

  Det är fortfarande en hög smittspridning av covid-19 i Västerbotten och det är fortsatt viktigt att vi följer rekommendationerna. Med en enkätundersökning prövar Länsstyrelsen att ta hjälp av allmänheten för att minska smittspridningen.
 • 2021-05-03

  Nu öppnar lokalhyresstödet för ansökningar

  Från och med 3 maj kan hyresvärdar, som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, ansök...
 • 2021-04-30

  Stoppa Kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...
 • 2021-04-28

  Länsstyrelserna bidrar till ny lagstiftning för ett tryggare samhälle med mindre narkotika och vapen

  För att förhindra illegal handel med exempelvis narkotika, dopingmedel, hälsofarliga varor, vapen och explosiva varor kan ...