Aktuella vädervarningar i Västerbottens länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Västerbotten – Västerbotten

Jägare och jakthund i skog.

Jakt i Västerbotten

Här hittar du mer information:

KALENDER

 • 16 19 okt 2023 mar 2024 Klocka som ikon 14.00 - 20.00
  En landsbygd fri från våld Med långt till närmaste granne är det svårt att upptäcka våld på landsbygden. Om du som arbetar på landsbygden är uppmärksam på varningssignaler kan du förebygga våld och hjälpa till. Lär dig hur du s...

  Anmäl dig här – senast 13 mars

 • 29 30 nov 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Nationell samling för delaktighet Det här får du inte missa! Under två fullspäckade dagar får du metoder och kunskap om hur just du kan arbeta för att skapa jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsätt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 dec 2023 Klocka som ikon 10.00 - 16.30
  Planera grönt och möt våra stora samhällsutmaningar En heldag om naturens möjligheter att hantera nuvarande och kommande samhällsutmaningar och om kommunernas viktiga roll att planera för att tillvarata de värden som natur och grönska ger.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 dec 2023 Klocka som ikon 08.00 - 09.00
  Rättighetsmorgon del 8 av 8 Hur arbetar vi med inkludering i det svenska samhället och att välkomna av nya svenska medborgare? Vi pratar medborgarskapsceremonier.

  Anmäl dig här – senast 5 december

Kvinna står framför ett hus där dörren är öppen.

Om oss

Landshövding Helene Hellmark Knutsson

Landshövdingen är regeringens företrädare i länet och ska samordna den statliga verksamheten i länet, följa länets tillstånd och informera regeringen om länets behov.

Besöksmål

Vinterupplevelser i naturen

Upptäck nya besöksmål bland naturreservat och kulturmiljöer.

Om oss

Så är det att jobba hos oss

Är du intresserad av att jobba hos oss? Ta del av några medarbetares berättelser om jobbet.

NYHETER

 • 2023-11-28

  Kvinnors företagande i fokus när De 4K besökte Lycksele

  Landshövding Helene Hellmark Knutsson är initiativtagare till plattformen De 4K för kvinnor som äger, driver eller investerar i företag i Västerbotten. I fredags besökte hon och De 4K Lycksele för att samla näringslivsfrämjare från kommuner, banker, universitet och organisationer i ett gemensamt möte. De 4K bjöd också in till en nätverksträff med inspirerande föredrag, där över 30 företagande kvinnor från länet deltog.

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss