Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är Kungens minnesgåva på plats vid Residensparken

En blå bänk i metall i Residensparken.

Bild: Karlstad kommun.

Under H.M. Carl XVI Gustaf besök i Karlstad förra året fick han en minnesgåva av Värmlands invånare – världens första bänk i fossilfrittt stål. Nu kan Karlstadsbor och värmlänningar äntligen provsitta minnesgåvan, som är vackert placerad invid Residensparken i centrala Karlstad.

Under 2023 firade Kungen 50 år som Sveriges regent, och som en del av firandet besökte Kungen och Drottningen Sveriges 21 län under året. Vid besöket i Karlstad den 7 september fick Kungen en bänk som minnesgåva av Värmlands sexton kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.

Bänken är producerad av den norska möbeltillverkaren Vestre som har sin tillverkning i Torsby. Den är formgiven av Emma Olbers och tillverkad i fossilfritt stål. Bänken har fått namnet Tellus eftersom den designats och tillverkats med hållbarhet och planeten i åtanke.

Nu när tjälen gått ur marken är bänken på plats och både värmlänningar och besökare kan njuta av solen i Karlstad på Kungens bänk.

Informationsskylt på bänken: Till minne av hans majestäts konungens besök till Värmlands län den 7 septmeber 2023 med anledning av Konuungens 50-årsjubileum på Sveriges tron.

Minnesmärket på bänken.

Mer information

Vill du veta mer? Hör av dig till projektledare Ulrika Lassing på Karlstads kommun, telefon 054-540 31 11.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss