Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Möt våren i naturen

Värmland har över 200 naturreservat och många spännande kulturmiljöer att utforska. Packa matsäcken och ge dig ut på upptäcktsfärd!

KALENDER

 • 23 07 apr 2024 maj 2024 Klocka som ikon För tider, se program
  Föreläsning: Var med och förhindra att barn förs bort ur landet mot sin vilja Länsstyrelsen och Brottsofferjouren Värmland arrangerar två digitala lunchföreläsningar för dig som är yrkesverksam för att öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 25 apr 2024 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Totalförsvarsplanering i Värmland Länsstyrelsen och Västra militärregionen kallar till informationsmöte för kommuner och regionen om militärt värdlandsstöd.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 maj 2024 Klocka som ikon 08.00 - 11.15
  Unga och försvarsvilja Vi är alla grunden för Sveriges beredskap – men vad krävs av oss egentligen, vad är viktigt att försvara och hur kan vi ta tillvara på de ungas vilja och engagemang?

  Anmäl dig här – senast 25 april

 • 02 maj 2024 Klocka som ikon 16.00 - 19.00
  Vad är försvarsvilja, och hur hänger det ihop med krig och vattenfilter? Sveriges och därmed också Värmlands beredskap för kriser och krig bygger på ett gemensamt ansvar från myndigheter, företag, organisationer och inte minst från oss individer. Du är varmt välkommen till...

  Anmäl dig här – senast 25 april

Får vid elstängsel, foto Maria Levin, Viltskadecenter.

Djur

Bidrag för rovdjursavvisande stängsel

Visste du att du kan ansöka om bidrag för stängsel som skyddar tamdjur från rovdjursangrepp? Viltskadecenter, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen samverkar kring bidraget.

Samhälle

Hitta en vigselförrättare

Ska du gifta dig i vår? Här hittar du en lista på vigselförrättare.

Natur och landsbygd

Förädling av jordbruksprodukter

Vill du förädla jordbruks-, trädgårds-, eller naturprodukter till livsmedel finns möjlighet att söka stöd för investeringarna.

Natur och landsbygd

Utlysning av pengar för stärkt konkurrenskraft och förbättrad djurvälfärd

Organisationer kan nu söka medel för kompetensutvecklande aktiviteter för stärkt konkuurenskraft förbättrad djurvälfärd.

Juhola finngård, foto B Nesholen

Besöksmål

Kulturmiljöer i Värmland

Upptäck fornlämningar, lär dig om industrihistoria eller flanera bland skulpturer och perennrabatter i några av länets kulturmiljöer.

Bli naturkunnig du också

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa din kunskaper? Den digitala utbildningen Naturkunnig läser du hemifrån och helt i din egen takt.

NYHETER

 • En vårdpersonal sätter på sig plasthandskar. På ett bord står material som exempelvis en behållare för använda sprutor.
  2024-04-23

  Utbildningsprojekt ska underlätta för nyanlända att få jobb inom hälso- och sjukvården

  Länsstyrelserna har även i år fyra miljoner kronor att fördela till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända, asylsökande och personer som beviljats uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet med erfarenhet av hälso- och sjukvård. Syftet är att ta vara på den kompetens som finns inom området och möta den efterfrågan på personal som finns inom hälso- och sjukvården.
 • 2024-04-18

  Nya förslag för att arbetet med romsk inkludering ska få bättre effekt

  Arbetet med romsk inkludering behöver genomföras utifrån ett långsiktigt perspektiv och med kontinuitet. Detta för att ins...
 • 2024-04-17

  Myndighetsgemensam insats på thaimassagesalonger

  Länsstyrelserna i Värmland och Örebro har samarbetet med Polismyndigheten och andra aktörer gällande arbetsplatskontroller...
 • 2024-04-08

  Underhållsröjning i kraftledningsgator

  Är du involverad i planeringsfasen för att röja i kraftledningsgator? Vanligtvis kräver det ett samråd, men om du följer r...

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss