Illustration sars cov-2

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

Illustration av tassavtryck varg

Djur

Licensjakt på varg

Licensjakten på varg får i år bedrivas i två utpekade områden från och med den 2 januari 2022 till och med den 15 februari 2022.

Nya restriktioner mot covid-19

Smittspridningen i landet ökar kraftigt. För att minska belastningen på sjukvården införs fler tillfälliga åtgärder bland annat för restauranger, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Foto: Polismyndigheten

Aktuellt vid inresa till Sverige

Samlade länkar för vad som gäller vid inresa till Sverige. För Värmland hänvisar Polisen till att gränspassage bör ske vid E18 Hån, RV 61 Eda eller Rv 66 Stöten/Sälen.

Foto: Camilla Zilo

Ny gemensam webbplats för miljöövervakning

Vad gör länsstyrelserna för att övervaka miljötillståndet? Det kan du ta reda på genom att besöka länsstyrelsernas nya webbplats för den regionala miljöövervakningen i Sverige.

NYHETER

 • 2022-01-13

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Minskad brottslighet och ökad trygghet är en av de mest prioriterade frågorna för merparterna av Sveriges kommuner. Brottsligheten försämrar inte bara tryggheten och livskvaliteten för kommuninvånarna, det innebär också stora ekonomiska konsekvenser för lokala företagare.
 • 2022-01-12

  Nya restriktioner införs för verksamheter

  Idag, den 12 januari 2022, införs skärpta restriktioner för verksamheter på grund av att smittspridningen ökat drastiskt s...
 • 2022-01-03

  Når vi miljömålen?

  Varje år gör alla länsstyrelser en miljömålsuppföljning som visar hur det egna länet ligger till för att nå miljömålen och...
 • 2021-12-22

  Skärpta restriktioner för verksamheter

  Den 23 december skärps kraven på de åtgärder som verksamheter behöver göra för att motverka spridning av covid-19 viruset....