Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för chefer och ledare

Östergötlands jämställdhetsråd erbjuder en utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för ledare och chefer i Östergötlands län.

Syfte och mål med utbildningen

Utbildningens syfte är att:

  • ge deltagarna ökad kompetens om jämställdhet och intersektionalitet
  • koppla den nya kunskapen till kvalitet och utveckling av den egna verksamheten
  • öka kunskapen om vad konsekvenserna av ojämställdhet blir för både individ, samhälle och organisation

Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska ha kunskap och metoder att integrera jämställdhet och andra jämlikhetsaspekter i sina respektive organisationers ordinarie verksamheter och styrprocesser.

Utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för ledare Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Utbildning 2024/2025

Preliminära utbildningsdatum 2024/2025:

  • 14 november kl. 8:30-13:00
  • 5 december kl. 13:00-16:15
  • 14 januari kl. 8:30-13:00
  • 4 februari kl. 13:00-18:00

Ansökan

Ansökan om intresse att delta ska inkomma senast den 8 september 2024. Utbildningen har ett begränsat antal platser och vid fler intresseanmälningar än platser kommer ett urval att göras. Länsstyrelsen eftersträvar en blandad grupp med individer från olika samhällssektorer och organisationer.

Beslut om deltagande meddelas senast den 16 september 2024.

Ansökan görs via formuläret längre ner på sidan.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter

Välkommen att kontakta, Karin Linkhorst, för frågor på telefon 010-2235308 eller via e-post karin.linkhorst@lansstyrelsen.se. Det går även bra att ringa till Länsstyrelsens växel, telefonnummer finns längst ner på denna sidan.

Sagt om utbildningen

Jag kan verkligen rekommendera andra att gå utbildningen eftersom det finns flera lager av ojämställdhet och på kursen får man flera nya ingångar och verktyg för att arbeta med detta. Innehållet är bra, lätt att ta till sig och pedagogiskt."
– Catarina Ljung, enhetschef Migrationsverket

Utbildningen har genom sin mix av deltagare från både offentlig och privat sektor, breddat och fördjupat mina kunskaper och perspektiv inom jämställdhetsområdet för att ta nästa steg i min egen verksamhet!"
– Eugen Fornefors, Verforego Sverige AB

Jag fick tipset att gå utbildningen av Anna Axelsson som är VD på Envima och den var otroligt givande. Upplägget var väl genomarbetat med lagom mix av föreläsning och diskussioner som modererades föredömligt av Karin Linkhorst. Vår grupp hade dessutom en bra sammansättning av privata och offentliga verksamheter samt civilsamhället. Jag kan verkligen rekommendera den för alla chefer och ledare – så sök!"
– Simon Helmér, VD, Östsvenska handelskammaren.

Ansökan

En bekräftelse på att din ansökan har inkommit skickas till din e-postadress. Kontakta Länsstyrelsen om du inte fått någon.

Sista anmälningsdag är den 8 september klockan 23.59.Exempelvis beskrivning av utvecklingsbehov, utmaningar etc.

Kostnad för utbildningen är 3000 kr som kommer att faktureras i samband med det första utbildningstillfället. För deltagare som representerar en civilsamhällesorganisation är avgiften 1000kr.

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personuppgifterna kommer att lagras i Länsstyrelsens nätverksmappsystem och kommer användas för ändamålet att kunna genomföra utbildningen och för att veta vilka som ska delta. Uppgifterna lagras inom EU/EES och kommer att raderas när uppgifterna inte längre behövs. Länsstyrelsen i Östergötland är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (b. avtal) dataskyddsförordningen.

Kontakt

Länsstyrelsen Östergötland

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss