Jobba hos oss

Länsstyrelsen är regeringens förlängda arm i länet. Vårt uppdrag är att utföra den politik som folket via riksdag och regering röstat fram. Det gör att du som anställd hos Länsstyrelsen Östergötland får möjlighet att påverka samhällsutvecklingen varje dag.

Hos oss får du använda din kunskap på landets bredaste myndighet där olika sektorer möts i spännande samarbeten och ibland utmanande beslut. Med nyfikenhet och respekt för varandras kunskaper arbetar vi tillsammans för länets bästa. Vi arbetar också i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer.

Det är få samhällsfunktioner vi på Länsstyrelsen Östergötland inte är inblandade i. Från krisberedskap till fiskevård. Från mänskliga rättigheter till landsbygdsutveckling. Från strandskydd till klimatanpassning. Vi samordnar andra samhällsaktörer och uppdrag, vi bedriver tillsyn och rådgivning, beviljar tillstånd och betalar ut stöd och bidrag.

Kort sagt: Jobbar du här jobbar du med samhällsnytta. Det är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar, och en riktigt inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland får du inte bara vara med och förändra samhället till det bättre. Du får också en mer meningsfull vardag för dig själv.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet, och i det ingår bland annat pensionsavsättning, trygghetsavtal vid verksamhetsförändringar och kompetensutveckling. Och vi bryr oss om din hälsa! Därför får du företagshälsovård, olycksfallsförsäkring och extra ersättning utöver Försäkringskassans vid sjukdom.

Du får också:

 • Flexibla arbetstider
 • Lång semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
 • Några lediga dagar per år i samband med röda dagar
 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Friskvårdsbidrag
 • Eget gym
 • Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
 • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
 • Subventionerad ersättning för läkarbesök och läkemedel
 • Rökfri arbetstid
 • Trevliga kollegor och en engagerad personalförening som arrangerar roliga aktiviteter, till exempel teaterbesök och olika motionsaktiviteter såsom fotboll, innebandy och pingisturnering.

Arbetsgivarverkets information för statligt anställdalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen ser positivt på att ta emot praktikanter och gör det i mån av plats och behov.

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Gör i så fall en intresseanmälan med hjälp av vårt rekryteringsverktyg.

Intresseanmälan praktiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Kom ihåg att ange om du är berättigad försäkring i din ansökan. När du söker praktikplats är det även bra om du preciserar var inom Länsstyrelsen du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan.

Om vi har möjlighet att erbjuda praktik hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Spontana intresseanmälningar och ansökningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten. Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar som saknar koppling till en utannonserad tjänst.

Lediga jobb

 • Receptionist - semestervikariat

  Du kommer att tillhöra enheten för säkerhet, samband och service. Enheten består av åtta medarbetare som jobbar inom nämnda områden. Receptionen ligger inom...
 • Biträdande projektledare

  Vi söker dig som vill jobba med projektledning inom ett projekt med höga naturvårdsambitioner.
  Länsstyrelsen har för perioden 2021 2027 beviljats medel från...

 • Handläggare för tillsyn enligt covid-19-lagen

  Dina arbetsuppgifter blir att arbeta med tillsyn av verksamheter som berörs av den tillfälliga covid-19-lagen. Detta innebär att vägleda och informera samt...
 • Naturvårdare med fokus på biologisk mångfald

  Vi söker dig som vill vara del av arbetet med att bevara och öka den biologiska mångfalden i Östergötland.
  Gruppen som jobbar med åtgärder för hotade arter...

 • Samordnare grön infrastruktur

  Vi söker dig som vill samordna och driva arbetet med grön infrastruktur. Med grön infrastruktur menar vi ett nätverk av natur som bidrar till fungerande...
 • Administratör

  Du kommer att tillhöra Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck.
  På vår enhet arbetar 15 medarbetare med att stärka statliga och...

 • Kommunikatör

  Dina arbetsdagar hos oss kommer att vara omväxlande, bland annat blir dina uppdrag att skriva nyheter, pressmeddelanden och att ta fram olika sorters...
 • Länsveterinär till Länsstyrelsen Östergötland

  Du kommer att tillhöra Enheten för livsmedel, veterinär och vilt. Här arbetar tio personer med bland annat smittskydd, kontroll av primärproduktion av livsmedel...

Kontakt