Jobba hos oss

Bilden visar en man i röd tröja som står mot en vägg. Texten på bilden lyder "Din kunskap. En kraft för Östergötland."

Länsstyrelsen är regeringens förlängda arm i länet. Vårt uppdrag är att utföra den politik som folket via riksdag och regering röstat fram. Det gör att du som anställd hos Länsstyrelsen Östergötland får möjlighet att påverka samhällsutvecklingen varje dag.

Hos oss får du använda din kunskap på landets bredaste myndighet där olika sektorer möts i spännande samarbeten och ibland utmanande beslut. Med nyfikenhet och respekt för varandras kunskaper arbetar vi tillsammans för länets bästa. Vi arbetar också i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer.

Det är få samhällsfunktioner vi på Länsstyrelsen Östergötland inte är inblandade i. Från krisberedskap till fiskevård. Från mänskliga rättigheter till landsbygdsutveckling. Från strandskydd till klimatanpassning. Vi samordnar andra samhällsaktörer och uppdrag, vi bedriver tillsyn och rådgivning, beviljar tillstånd och betalar ut stöd och bidrag.

Kort sagt: Jobbar du här jobbar du med samhällsnytta. Det är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar, och en riktigt inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland får du inte bara vara med och förändra samhället till det bättre. Du får också en mer meningsfull vardag för dig själv.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet, och i det ingår bland annat pensionsavsättning, trygghetsavtal vid verksamhetsförändringar och kompetensutveckling. Och vi bryr oss om din hälsa! Därför får du företagshälsovård, olycksfallsförsäkring och extra ersättning utöver Försäkringskassans vid sjukdom.

Du får också:

 • Flexibla arbetstider
 • Lång semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
 • Några lediga dagar per år i samband med röda dagar
 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Friskvårdsbidrag
 • Eget gym
 • Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
 • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
 • Subventionerad ersättning för läkarbesök och läkemedel
 • Rökfri arbetstid
 • Trevliga kollegor och en engagerad personalförening som arrangerar roliga aktiviteter, till exempel teaterbesök och olika motionsaktiviteter såsom fotboll, innebandy och pingisturnering.

Arbetsgivarverkets information för statligt anställda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen ser positivt på att ta emot praktikanter och gör det i mån av plats och behov.

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Gör i så fall en intresseanmälan med hjälp av vårt rekryteringsverktyg.

Intresseanmälan praktik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Kom ihåg att ange om du är berättigad försäkring i din ansökan. När du söker praktikplats är det även bra om du preciserar var inom Länsstyrelsen du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan.

Om vi har möjlighet att erbjuda praktik hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Spontana intresseanmälningar och ansökningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten. Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar som saknar koppling till en utannonserad tjänst.

Lediga jobb

 • Erfaren krisberedskapshandläggare med inriktning samverkan och ledning

  Du kommer att tillhöra enheten för civil beredskap och räddningstjänst under avdelningen för människa och samhälle. Enheten består av 9 medarbetare och...
 • Upphandlare för inköp

  Dina arbetsuppgifter blir framförallt att självständigt driva hela upphandlingsprocessen, från behovsunderlag till färdigt avtal. Du kommer att, tillsammans med...
 • Samhällsplanerare

  Nu söker vi två samhällsplanerare som ska vara med i samhällsplaneringen och forma framtidens Östergötland. Vi inom Enheten för plan och kultur arbetar med...

Kontakt