Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

Om oss

Smittskyddsåtgärder återinförs - Länsstyrelsen kontrollerar efterlevnaden

Sedan den 1 december ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa att lämpliga åtgärder vidtas för att undvika spridning av covid-19.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Läs mer om älgjakt här.

Om oss

Fyra nya naturreservat i Östergötland

Nu har Länsstyrelsen Östergötland bildat fyra nya reservat – och fler är på gång.

Om oss

Skyddsnivån för fågelinfluensa höjs i Östergötland

Jordbruksverket har beslutat att höja skyddsnivån för fågelinfluensa från nivå 1 till nivå 2 i södra Sverige i syfte att skydda svenska fågelbesättningar. Läs mer om vad det innebär här.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Nu pågår en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Den vänder sig endast till personer som har varit sjukskrivna eller föräldralediga med alternativ referensperiod.

Om oss

Ansök om en svensk fana eller flagga

För att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Sista ansökningsdag är 1 januari 2022.

NYHETER

 • 2021-12-07

  Ny gemensam webbplats för den regionala miljöövervakningen

  Vad gör länsstyrelserna för att övervaka miljötillståndet? Idag, den 7 december lanseras en ny webbplats för den regionala miljöövervakningen. Här kan du ta del av resultat och bakgrundsfakta från såväl övervakning av enskilda arter och ämnen i naturen som breda undersökningar av landskap och naturtyper samt vatten- och luftkvalitet.
 • 2021-12-07

  Fortsatt stora angrepp av granbarkborre i länet

  Under 2021 har angreppen av granbarkborrar i Sveriges naturreservat varit störst i Östergötland och Mälardalen. Det visar ...
 • 2021-12-03

  760 miljoner till Östergötlands jordbrukare

  Den 3 december betalas drygt 561 miljoner kronor ut i jordbrukarstöd till jordbrukare i Östergötland och till årsskiftet k...
 • 2021-12-02

  Sveriges kontantinfrastruktur är sårbar

  Nu presenterar Länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2021” för regeringen. Bedömningen är att ...