Risk för vattenbrist i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutgiltiga röstsammanräkningen.

KALENDER

 • 06 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Frukostwebbinarium om hållbar konsumtion – avfallsförebyggande arbete Under hösten arrangerar RUS en serie frukostwebbinarier om hållbar konsumtion, tillsammans med nationella myndigheter. Första tillfället, 6 oktober, handlar om avfallsförebyggande arbete och aktuellt ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Frukostwebbinarium om hållbar konsumtion – den textila värdekedjan Under hösten arrangerar RUS en serie frukostwebbinarier om hållbar konsumtion, tillsammans med nationella myndigheter. Höstens andra webbinarium handlar om den textila värdekedjan – möjligheter och ut...

  Anmäl dig här – senast 5 oktober

 • 11 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 14.45
  Utbildningsdag Länsrutinen Rutiner kring handläggning av ärenden som rör misstanke om vålds- och sexualbrott mot barn, i Östergötlands län.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 okt 2022 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Länsstyrelsen bjuder in till en kunskapsdag om rasism i arbetslivet.

  Anmäl dig här – senast 3 oktober

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket och yrkesfisket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Driver du ett bevakningsföretag?

Bevakningsföretag behöver ansöka om auktorisation av företaget och om godkännande av personal. Skyddsvakter behöver ett särskilt godkännande. Länsstyrelsen hanterar alla dessa ansökningar.

Hösten på naturum Tåkern

På naturum Tåkern kan du förvänta dig en fullspäckad höst med friluftsfestival, höstlovsaktiviteter för stora och små och SM i utomhusmatlagning.

Om oss

Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vill du bli en av oss?

Miljö och vatten

Hållbar vattenanvändning

För att säkerställa tillgången till rent vatten även i framtiden behöver vi övergå till en hållbar vattenanvändning. Här finns tips och råd för hur du kan spara på vattnet.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

NYHETER

 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det sydöstra civilområdet. Indelningen är en del av den största satsningen som gjorts i modern tid för att återuppbygga och stärka vårt civila försvar.
 • 2022-09-29

  Nu är Östergötlands röster kontrollräknade

  Länsstyrelsen Östergötland är nu klar med den slutliga rösträkningen av valen till riksdag, kommun- och regionfullmäktige....
 • 2022-09-26

  Krisberedskapsveckan fokuserar på mat vid kris

  Mellan 26 september och 2 oktober är det årets krisberedskapsvecka. Veckan är en nationell informationskampanj, som ska ök...
 • 2022-09-26

  Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck inrättas

  Den 1 oktober inrättas Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland. Den nya pe...