Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Djur till salu

Länsstyrelsen omplacerar vissa djur som vi har omhändertagit. När vi har djur för omplacering/till försäljning lägger vi ut dem på denna sida.

Alla djur besiktigas av en veterinär när de omhändertas och köparen kan få ta del av veterinärintyget. Veterinärintyget utgör dock inte någon garanti för djurets hälsa utan djuren säljs i befintligt skick. Om du är intresserad av ett djur kommer Länsstyrelsen titta på din eventuella djurskyddshistorik i våra register, och om det finns tidigare beslut enligt tillsynslagen. Sedan görs en bedömning om du kan köpa ett djur från oss.

Just nu har vi inga djur till salu.

Anmäl ditt intresse via vårt formulär











Hur går det till när Länsstyrelsen säljer djur?

Länsstyrelsen utför djurskyddskontroller runt om i länet och syftet med kontrollerna är att se till att djuren har det så bra som möjligt. Vissa av djuren som vi omhändertar lägger vi ut till försäljning. Den information och de bilder som lämnas här är det vi känner till om djuret och vi har ingen övrig information att ge. Djuret/djuren överlåts i befintligt skick i enlighet med köplagen. Djuret/djuren kan inte återlämnas till Länsstyrelsen.

Vi kontrollerar vid varje försäljningstillfälle att den som ska köpa djuret inte har djurförbud.

Har du frågor kan du skicka e-post till ostergotland@lansstyrelsen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss