Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Naturupplevelser året runt

Naturupplevelser är något du kan njuta av närsomhelst på året. Det finns flera möjligheter att besöka både stadsnära natur eller göra en helgutflykt till någon av Östergötlands pärlor. Vi tipsar om att besöka ett reservat eller naturum Tåkern.

KALENDER

 • 29 13 sep 2023 dec 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Utbildning: Systematiskt jämställdhetsarbete för chefer och ledare Östergötlands jämställdhetsråd erbjuder en utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för ledare och chefer i Östergötland.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 dec 2023 Klocka som ikon 08.00 - 09.00
  Mitt val - min väg! Stöd inför vuxenlivet för ungdomar i samhällsvård Välkommen att delta på frukostseminariet Mitt val - min väg! Du kommer få lyssna på forskare och praktiker som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom området.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 11 jan 2024 Klocka som ikon För tider, se program
  Studieresa för nötköttsproducenter Funderar du på att bygga, utveckla din nötköttsproduktion eller bara vill få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

  Anmäl dig här – senast 28 december

 • 16 jan 2024 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildningsdag att utreda våldsutövare Välkommen till en kompetenshöjande dag för yrkesverksamma som arbetar för att personer som utsätter eller har utsatt närstående för våld eller andra övergrepp ska ändra sitt beteende.

  Anmäl dig här – senast 10 januari

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

Flygbild över odlingslandskapet och ett fält som skördas av en skördetröska

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Miljö och klimat har en tydlig roll i Sveriges nya jordbrukspolitik. Du som jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag.

Tre unga kvinnor i sällskap av varandra

Könsstympning.se

Den nya webbplatsen könsstympning.se syftar till att förebygga brottet könsstympning och att fler utsatta flickor och kvinnor söker vård.

Röda hus med vita knutar utmed en lummig grusväg

Miljö och vatten

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan från och med den 3 juli 2023 ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

Dunig uggelunge sitter på en gren i skogen

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

NYHETER

 • Narkotikaklassade preparat
  2023-12-08

  Cannabis och tramadol minskar något i länet visar mätningar i avloppsvatten

  Cannabis är den vanligast förekommande typen av narkotika i länet visar den färska rapporten ”Narkotikaspår i avloppsvatten och Omvärldsbevakning narkotika 2023”. Men antalet doser cannabis och tramadol har överlag minskat något i länets kommuner. Normen är trots allt att östgöten inte använder narkotika och på det viset bidrar man också till att minska finansieringen av grov organiserad brottslighet, säger Lina Blom, samordnare ANDTS på Länsstyrelsen Östergötland. För första gången har kristall och anabola androgena steroider också mätts i avloppsvatten.
 • 2023-12-04

  Tillgången till kontanta betaltjänster minskar

  År 2023 är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten till att göra be...
 • 2023-11-30

  Stort intresse för att etablera regionala resurscentra

  Både regeringen och Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck prioriterar utbyggnaden av regionala resursce...
 • 2023-11-27

  Talmannens besök i Östergötland inställt

  Talman Andreas Norlén besöker Östergötlands län den 29 november. Besöket genomförs i samarbete med landshövding Carl Fredr...

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss