Höga flöden i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

KALENDER

 • 24 apr 2024 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Hur påverkar utfodring vildsvinens ekologi och förvaltning? Går det att locka bort vildsvinen med hjälp av utfodring och minska skador på jordbruksmark? Hur påverkar utfodring egentligen vildsvinens ekologi och hur de rör sig i landskapet? Hur påverkas den bio...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 apr 2024 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Bostadsförsörjningsträff i Linköping Länsstyrelsen Östergötland bjuder in till en heldag om bostadsfrågor med tema hemlöshetsuppdraget och bostadsmarknadsläget i länet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 maj 2024 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Lantraser - Från hage till mage - Friska och lönsamma nötkreatur Det finns många skäl att bevara de svenska lantraserna. Lantraserna uppmärksammas för den höga kvaliteten på både mjölk och kött, exempelvis har kött från både linderödsgrisar och fjällkor fått utmärk...

  Anmäl dig här – senast 29 april

 • 08 maj 2024 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Lantraser - Från hage till mage - Från idé till handling Det finns många skäl att bevara de svenska lantraserna. Lantraserna uppmärksammas för den höga kvaliteten på både mjölk och kött, exempelvis har kött från både linderödsgrisar och fjällkor fått utmärk...

  Anmäl dig här – senast 1 maj

Besöksmål

Upptäck Östergötlands natur

Vad passar bättre än en utflykt i vårsolen? Besök gärna något av länets 315 naturreservat i vår.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Natur och landsbygd

Är du primärproducent?

Ska du starta verksamhet inom primärproduktionen och producerar livsmedel eller foder på gårdsnivå? Då ska du registrera din anläggning hos Länsstyrelsen.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppen för årets ansökningar av jordbrukarstöd. Syftet med jordbrukarstöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

Tre unga kvinnor i sällskap av varandra

Könsstympning.se

Den nya webbplatsen könsstympning.se syftar till att förebygga brottet könsstympning och att fler utsatta flickor och kvinnor söker vård.

NYHETER

 • Gravplats med ljus och en ros
  2024-04-15

  Länsstyrelsen söker nytt begravningsombud i Linköpings kommun

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. Länsstyrelsen utser begravningsombud i varje kommun för att säkerställa att de personer som inte tillhör Svenska kyrkan också får sina intressen tillvaratagna. Nu söker vi ett nytt begravningsombud i Linköpings kommun.

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss