Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Svartsjuka är inte romantiskt Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 13 16 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  E-handel för mindre företag Har du ett företag eller ska starta ett där du funderar på e-handel? Du kanske redan har e-handel men vill utvecklas. Välkommen att anmäla dig till vår kurs i E-handel för mindre företag.

  Anmäl dig här – senast 7 februari

 • 14 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Utlysning av statsbidrag för integrationsinsatser 14 februari Välkommen till informationsträff om årets utlysningar av de statsbidrag som finns att ansöka om från Länsstyrelsen för att bedriva olika integrationsinsatser.

  Anmäl dig här – senast 13 februari

 • 14 feb 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Välkommen på skötselkurs i Ödeshög! Har du betesmarker som är svårskötta eller kanske inte har betats på många år? Funderar du på vilka träd och buskar som du ska ta bort och vilka som ska sparas? Det är inte alltid så lätt att sköta en...

  Anmäl dig här – senast 10 februari

Djur

Licensjakt på lodjur

Lodjursjakten startar den 1 mars 2023 och varar som längst till och med den 31 mars. Jakten sker i hela länet med en områdesgräns i Motala Ströms vattensystem.

Miljö och vatten

Hållbar vattenanvändning

För att säkerställa tillgången till rent vatten även i framtiden behöver vi övergå till en hållbar vattenanvändning. Här finns tips och råd för hur du kan spara på vattnet.

Om oss

Tillstånd och dispenser under året - Vad beslutar Länsstyrelsen egentligen?

För dig som är nyfiken kan du titta närmare på hur många beslut Länsstyrelsen Östergötland tog från januari till oktober 2022 inom områdena miljöfarlig verksamhet, naturskydd och vattenverksamhet.

Om oss

Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vill du bli en av oss?

Knuten näve i förgrunden och i bakgrunden en suddig bild på en kvinna bakifrån.

Samhälle

Mäns våld mot kvinnor

Länsstyrelsen samarbetar med kommuner, regioner och andra aktörer för att förebygga våld. Vi kan ge kompetensutveckling, erbjuda forum för dialog och samverkan eller berätta mer om hur andra jobbar.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-01-31

  Svartsjuka är inte romantiskt

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" hjälper till att lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.