Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

KALENDER

Besöksmål

Upptäck Östergötlands natur

Vad passar bättre än en utflykt i vårsolen? Besök gärna något av länets 315 naturreservat i vår.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Samhälle

Utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för chefer och ledare

Östergötlands jämställdhetsråd erbjuder en utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för ledare och chefer i Östergötlands län.

Natur och landsbygd

Är du primärproducent?

Ska du starta verksamhet inom primärproduktionen och producerar livsmedel eller foder på gårdsnivå? Då ska du registrera din anläggning hos Länsstyrelsen.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppen för årets ansökningar av jordbrukarstöd. Syftet med jordbrukarstöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

NYHETER

 • 2024-06-12

  Nytt beslut om skyddsjakt kring Fågelmossenreviret

  Länsstyrelsen har fattat ett nytt beslut om skyddsjakt efter varg som ersätter det tidigare beslutet som togs den 4 juni. Skyddsjakten gäller fortfarande inom det angivna jaktområdet mellan Borensberg, Tjällmo och Godegård inom Motala kommun.
 • 2024-06-12

  Nytt åtgärdsprogram för miljömålen i Östergötland

  Länsstyrelsen Östergötland och Skogsstyrelsen lanserar nu ett nytt åtgärdsprogram för miljömålen i Östergötland. Syftet me...
 • 2024-06-12

  Skyddsjakt efter varg inledd efter nytt fårangrepp

  Totalt har tre angrepp på får orsakade av varg skett i området norr om Borensberg. Länsstyrelsen har sedan tidigare fattat...
 • 2024-06-10

  Länsstyrelsen utlyser 5,5 miljoner för att öka konkurrenskraft och djurvälfärd

  Länsstyrelsen Östergötland har just nu två utlysningar för att jordbrukare i länet ska kunna kompetensutvecklas inom stärk...

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss