Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Miljö och vatten

Hållbar vattenanvändning

För att säkerställa tillgången till rent vatten även i framtiden behöver vi övergå till en hållbar vattenanvändning. Här finns tips och råd för hur du kan spara på vattnet.

Bild på skog

Natur och landsbygd

Ansökan LONA - Lokala naturvårdssatsningen

LONA ger kommuner möjlighet att satsa på naturvård och friluftsliv. Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Ansök senast 1 december.

Om oss

Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vill du bli en av oss?

Ansök om en svensk fana eller flagga

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. Ansök senast den 1 januari 2023.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

NYHETER

 • 2022-11-30

  Pressinbjudan: Kartläggning av narkotika i länet

  Tisdagen den 6 december presenteras årets kartläggning av narkotikaspår i avloppsvatten. Provresultaten visar att det finn...
 • 2022-11-30

  810 miljoner till Östergötlands jordbrukare

  Den 2 december betalas drygt 620 miljoner kronor ut i jordbrukarstöd till jordbrukare i Östergötland. Tillsammans med de d...
 • 2022-11-18

  Antibiotikaveckan uppmärksammar vikten av brett samarbete i kampen mot antibiotikaresistens

  Den 18 november inleds den internationella antibiotikaveckan – World Antimicrobial Awareness Week. Ett huvudtema är att må...