Höga flöden i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Sommar och friluftsliv

Sommaren ger goda möjligheter till upplevelser i både natur och kulturmiljö. Besök en spännande historisk plats, ett naturreservat, eller gå på en av våra guidade turer.

KALENDER

Natur och landsbygd

Bidrag för åtgärder i ängs- och betesmarker

Sök bidrag för att restaurera av ängsmark, betesmark och tidigare hamlade träd. Stödet går att söka fram till den 11 augusti.

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

Samhälle

Utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för chefer och ledare

Östergötlands jämställdhetsråd erbjuder en utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete för ledare och chefer i Östergötlands län.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppen för årets ansökningar av jordbrukarstöd. Syftet med jordbrukarstöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

Natur och landsbygd

Är du primärproducent?

Ska du starta verksamhet inom primärproduktionen och producerar livsmedel eller foder på gårdsnivå? Då ska du registrera din anläggning hos Länsstyrelsen.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

NYHETER

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss