Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Läget i vår omvärld

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 30 maj 2022 Klocka som ikon 07.00 - 19.30
  Följ med på en studieresa med fokus på biogasanläggningar! Den 30 maj 2022 har intresserade ekologiska och konventionella jordbruksföretagare möjlighet att följa med på en studieresa med tema biogasanläggning. Fokus på denna resa är större men lantbruksnära a...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 maj 2022 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Grundkurs i livsmedelshygien En kurs för dig som har, arbetar i eller vill starta upp ett företag som hanterar livsmedel.

  Anmäl dig här – senast 25 maj

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Boostdag: Meningsfull fritid Länsstyrelsen bjuder in till en digital boostdag utifrån arbetet med Alla barn i Östergötland – samverkan för goda och jämlika uppväxtvillkor. Denna gång kring skyddsfaktorn meningsfull fritid.

  Anmäl dig här – senast 25 maj

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

Miljö och vatten

Stöd för publik laddinfrastruktur

Du kan nu lämna anbud för att få stöd för publik laddinfrastruktur. Läs mer här! Ansökan stänger 7 juni.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Lila lupiner

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Här hittar du samlad information om vilka arter som är invasiva och vad du kan göra för att de inte ska spridas mer.

NYHETER

 • 2022-05-23

  Tioårsjubileum: Fira tillsammans med naturum Tåkern!

  Naturum Tåkern är fylld av festligheter hela Kristi himmelfärdshelgen 25 till 29 maj. Alla är välkomna att fira tioårsjubi...
 • 2022-05-18

  Östergötland blir ansvarigt för ett av sex nya civilområden

  Östergötland bildar tillsammans med Kalmar och Jönköpings län ett av sex civilområden i Sverige, där civilområdeschefen oc...
 • 2022-05-17

  Tillsammans stoppar vi spridningen av invasiva främmande arter

  Invasiva främmande arter påverkar vår biologiska mångfald på ett negativt sätt. Nu påbörjar Länsstyrelsen Östergötland åre...