Stöd för samarbeten
Myndigheter, kommuner, företag och andra organisationer kan söka stöd för att samarbeta och utbyta erfarenheter och kunskap inom till exempel konkurrenskraft, djurvälfärd, miljö, klimat, livsmedel och besöksnäring.
All allmän information om stödet, villkoren som gäller och hur du ansöker finns hos Jordbruksverket:
Stöd för samarbeten, Jordbruksverket Länk till annan webbplats.
Länsstyrelsen handlägger din ansökan.
Minimipoäng för stöd
300 poäng av max 1 000 poäng
Regionala prioriteringar
Det finns inga regionala prioriteringar inom stöd till samarbeten.
Detaljerad poängfördelning för stödet framgår i filen ”Sammanställning urvalskriterier”
Sammanställning urvalskriterier 2024 Pdf, 147.4 kB.
Information om urvalskriteriernas bedömningsgrunder för att få poäng finns i Jordbruksverkets fil ”Uppgifter för urvalsförfarande under år 2024”
Detaljerad poängfördelning för stödet framgår i filen ”Sammanställning urvalskriterier”
Sammanställning urvalskriterier 2023 Pdf, 171.4 kB.
Information om urvalskriteriernas bedömningsgrunder för att få poäng finns i Jordbruksverkets fil ”Uppgifter för urvalsförfarande under år 2024”
Vi poängsätter din ansökan utifrån urvalskriterier. Det är endast de ansökningar med högst poäng i en beslutsomgång/utlysning som får stöd.
Ansökningar som får samma poäng prioriteras utifrån nedanstående:
- Högst uppnådd poängnivå för respektive urvalsmodul, där urvalsmodul med högst möjliga maxpoäng har företräde framför urvalsmodul med lägre möjliga maxpoäng.
- Kvinnor eller personer som är inte är äldre än 40 år (om stödsökanden är en juridisk person som inte är en enskild firma avses den fysiska person som är ansvarig för den juridiska personen).
- Den ansökan som skickats in först.
Utlysning
Utlysning 1: 1 juli – 30 november 2024, budget: 3 000 000 kronor
Länsstyrelsen Jönköpings län utlyser 3 000 000 kronor för samarbetsprojekt som bidrar till att företag på landsbygderna med verksamhet inom livsmedel och besöksnäring kan utvecklas, marknadsorienteras, öka exporten, öka antalet arbetstillfällen och ta tillvara landsbygdens resurser. Även besöksnäringsorganisationer kan samarbeta för att utveckla besöksnäringen som helhet, i synnerhet utifrån måltidsturism.
Samarbeten ska bidra till att främja och bevara ett levande och dynamiskt kulturarv kopplat till mat-och livsmedelsframställning. Samarbeten ska bidra till att verksamma inom livsmedelsproduktion och förädling av livsmedel kan utbyta erfarenheter och utveckla processer, produkter, lokala marknader, öka lokal livsmedelsförsörjning och direktförsäljning från producent till konsument, förädlare och restauranger.
Ansökningsomgångar
Åtgärden har utlysningar.
Kommande utlysningar
Nästa utlysning för projektstöd till samarbete är inte planerad än.
Kontakt
-
Sandra Glavas
Handläggare
Telefon 010-2236547
-
Ewelina Axell
Handläggare
Telefon 010-2236472