Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Orolig kvinna.

Oro för omvärldsläget

Många känner oro inför omvärldsläget, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 20 maj 2022 Klocka som ikon 08.45 - 12.00
  Digital avslutskonferens Yrkesväg Värmland Välkommen på digital avslutskonferens för projektet Yrkesväg Värmland. Den 20 maj kan du få ta del av projektets resultat, metoder och arbetssätt.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Länsstyrelsens Integrationsnätverk – fokus Ukraina Länsstyrelsens integrationsnätverk den 31 maj kommer att ha fokus på situationen i Ukraina, och särskilt på stödinsatser rörande utbildning och språkkunskaper i svenska.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 02 jun 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Jämställdhetskonferensen Genius Glöm inte att boka av 2 juni i era kalendrar då Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland bjuder in till en av Sveriges största jämställdhetskonferenser.

  Anmäl dig här – senast 23 maj

Stenig strandkant vid Hammarö sydspets, i tidigt morgonljus. 

Utflyktsguiden

Sol, vind och vatten, spår av historien och vildmarken som kallar. Det finns mycket att upptäcka i Värmland. I vår utflyktsguide hittar du 38 av länets natur- och kulturupplevelser.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Samhälle

Barns oro för omvärldsläget

Det är många barn som känner oro med anledning av kriget i Ukraina. Som vuxen kan du behöva strategier för att stötta barnen och hjälpa dem hantera sin oro. Här hittar du tips och råd.

NYHETER

 • 2022-05-16

  Naturvårdsbränning i Ösjöskogen i Årjängs kommun

  Måndagen den 16 maj genomför Länsstyrelsen en naturvårdsbränning i naturreservatet Ösjöskogen i Årjängs kommun. Bränningsområdet är cirka 7 hektar stort och utgörs till största delen av tallskog. Naturvårdsbränningen kan komma att ändras eller ställas in med kort varsel, beroende på väder och andra omständigheter.
 • 2022-05-11

  Kunskapen om invasiva arter ökar men fler behöver agera för att hindra spridning

  De flesta i Sverige känner nu till invasiva främmande arter. Kunskapen om vad man ska göra med dessa arter har ökat men må...
 • 2022-05-02

  Mot strömmen - en film om Klarälvslaxen

  Det svensk-norska EU/Interreg-projektet, Två länder – én elv , har löpt mellan 2017 och 2021, och är precis avslutat. Fi...
 • 2022-04-29

  Stoppa kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...