Jobba hos oss

Lär känna oss

Utvecklande för Sverige. Utvecklande för mig.

Söker du jobb hos oss drivs du sannolikt av att ha meningsfulla
arbetsuppgifter och att det finns möjlighet att påverka. Det samhällsviktiga uppdraget kombinerat med god arbetsmiljö, kompententa kollegor och bra villkor gör att många trivs med att jobba statligt. Arbetsgivarverket har tagit fram det statliga arbetsgivarerbjudandet också kallat Diamanten. Diamanten innehåller värdeord och budskap som väl beskriver vad det innebär att jobba statligt.

Diamanten – det statliga arbetsgivarerbjudandet på Arbetsgivarverkets webbplatslänk till annan webbplats

Länsstyrelsen som arbetsgivare

Länsstyrelsen jobbar för ett hållbart Västra Götaland. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på länet och våra 1,7 miljoner invånare. Vi som jobbar på Länsstyrelsen trivs på vår arbetsplats och så här beskriver vi själva varför:

  • Uppdraget. Vi har viktiga och meningsfulla uppdrag.
  • Kollegorna. Här jobbar kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare.
  • Arbetsvillkoren. Vi har bra arbetsvillkor när det gäller arbetstider, ledigheter, förmåner och trygghet.
  • Arbetsuppgifterna. Vi har meningsfulla och varierande arbetsuppgifter.
  • Flexibiliteten. Vi är flexibla och du kan påverka när, var och hur vi jobbar.
  • Utvecklingen. Hos oss utvecklas du i arbetet.
  • Balansen. Hos oss är det möjligt att ha balans mellan arbete och fritid.

Vi jobbar utifrån en värdegrund. Värdegrunden talar om hur vi beter oss när vi jobbar. Den utgår från den statliga värdegrunden, som är gemensam för alla statliga myndigheter, men den är anpassad till hur vi på just vår Länsstyrelse vill vara och förhålla oss.
 
Den beskrivs genom två ordpar, där orden i ordparet kan upplevas som svåra att kombinera. Ibland till och med som motsatser. Hela tanken med vår värdegrund är just att vi ska lyckas att vara i den ena och ibland i den andra, men många gånger i mitt emellan. Inget är bara svart eller vitt på Länsstyrelsen.

Lyhörd expertis

Lyhörd expertis

Som myndighet ska vi vara experter med fokus på kompetens, objektivitet och effektivitet. Samtidigt som det är lika viktigt att vårda våra relationer, att kunna konsten att lyssna och handlägga med god service.

framåtriktad förvaltning

Framåtriktad förvaltning

Vi ska stå för stabilitet och rättssäkerhet genom att värna om att våra gemensamma överenskommelser i samhället följs. Samtidigt ska vi bidra till ständiga förbättringar och bli en öppnare och mer nyskapande Länsstyrelse.

Ann Hansson

Ann Hansson. Analytiker, enheten för social hållbarhet.

”Här får jag jobba med engagerade, kompetenta kollegor och frågor jag verkligen brinner för.”

Utbildning

Magisterexamen i statsvetenskap med inriktning mot freds- och konfliktvetenskap.

Vad gör du på jobbet?

– Jag följer upp hur vi utför våra uppdrag och tittar på hur vi kan öka kvaliteten i det vi gör. Jag stöttar våra sakkunniga och bevakar vad som händer inom områden som integration, jämställdhet, folkhälsa, mänskliga rättigheter och mäns våld mot kvinnor.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jag får jobba med engagerade och kompetenta kollegor, och att jag får arbeta med mänskliga rättigheter och antidiskriminering – frågor jag verkligen brinner för.

Vad är bra med att arbeta på Länsstyrelsen?

– Min drivkraft har alltid varit att försöka minska orättvisorna i samhället. Här på Länsstyrelsen får jag möjlighet att göra det.

 

Linus Andersson

Linus Andersson. Vattenvårdshandläggare/fiskbiolog, enheten för fiskförvaltning

”Jag känner mig delaktig och kan vara med och påverka.”

 

Utbildning

Magisterexamen i fiskevårdsbiologi.

Vad gör du på jobbet?

– Jag miljöprövar ansökningar om byggen och arbeten i vatten. En vägtrumma ska till exempel byggas så att fisken kan ta sig förbi. Jag är också ute i fält och inspekterar att miljökraven följs.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jag har så varierande arbetsuppgifter och att varje ärende är unikt. Jag känner mig delaktig och kan vara med och påverka. Och sist men inte minst – jag får jobba med mitt intresse för fisk och vatten!

Vad är bra med att arbeta på Länsstyrelsen?

– Det är en bra mix av kollegor i alla åldrar, där alla är lite av experter på sitt område. Länsstyrelsens breda arbetsområde gör att jag blir involverad i många intressanta frågor och att jag får ha kontakt med andra myndigheter, organisationer och privatpersoner.

 

Marcus Klingberg

Marcus Klingberg. Oceanograf/GIS-handläggare, samhällsbyggnadsenheten

”Det finns så otroligt mycket kunskap här.”

 

Utbildning

Magisterexamen i oceanografi respektive kemi. Ettårig påbyggnad i miljö- och hälsoskydd.

Vad gör du på jobbet?

– I Sverige införs det snart havsplaner som talar om hur våra kustvatten bör användas. Min del i arbetet är att sammanställa geografisk information som blir underlag i planeringen. Det kan vara information om farleder, havsbaserad vindkraft och skyddade havsområden.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att få analysera och bearbeta geografisk information. En kartbild är något som alla enkelt kan förstå. Kartor har alltid fascinerat mig!

Vad är bra med att arbeta på Länsstyrelsen?

– Det finns så otroligt mycket kunskap här. Att få arbeta tillsammans med så många kompetenta och engagerade kollegor är inspirerande. Länsstyrelsen deltar också i arbeten tillsammans med andra myndigheter. Det gör att man snabbt får ett stort kontaktnät med trevliga människor.

 

Vi jobbar för att samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden fungerar både idag och i framtiden.

Många pratar om det hållbara samhället. På Länsstyrelsen jobbar vi med det varje dag.

Vid konferenser och möten serverar vi vegetariskt mat som förstahandsalternativ och väljer alltid ekologiskt och närproducerat när möjlighet ges. Vi är också kranmärkta, vilket innebär att vi väljer kranvatten och inte belastar miljön med flaskvatten.

Förutom den ekologiska hållbarheten jobbar vi för social hållbarhet och strävar efter ett samhälle där mänskliga rättigheter respekteras och inga grupper missgynnas av formella eller informella strukturer.

Vår arbetsplats

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, miljö och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.

Medarbetarskap och Ledarskap

Vi som arbetar på Länsstyrelsen har den statliga värdegrundens principer som utgångspunkt i allt vi gör. Vi ska alltid agera utifrån alla människors lika värde, rättssäkerhet och ge god service till dig som medborgare.

Medarbetarna är vår främsta styrka och vi behöver driva och utveckla vår verksamhet tillsammans. Det förutsätter tilltro till att våra medarbetare vill och kan ta ett stort ansvar för sitt jobb.

Länsstyrelsen strävar efter chefer och ledare som arbetar utifrån Länsstyrelsens vision och verksamhetsidé. Våra chefer behöver kompetens att:

  • driva och utveckla verksamheten
  • leda och utveckla människor.

Lediga jobb

Prenumerera via RSSlänk till annan webbplats

För att kunna prenumerera på våra lediga jobb så behöver du en RSS-läsare till din webbläsare. Det laddar du ned som ett tillägg i din webbläsare om den inte redan stödjer RSS-läsning.

På denna sida listar vi de lediga jobb vi har. Dock har vi för närvarande lite tekniska problem med webbsidan som gör att jobben inte alltid visas som de ska. Om du inte ser jobben på denna sida kan du alltid hitta våra lediga jobb via webbtjänsten Offentliga jobb.

Hitta våra lediga jobb hos Offentliga jobb.selänk till annan webbplats

Student

Vill du praktisera hos oss?

Praktik är en fantastisk möjlighet för både dig och oss att utvecklas. Du får praktisk erfarenhet som är viktig för framtida jobb. Vi får lära känna dig som är på väg in på arbetsmarknaden och kan ge oss nya perspektiv och kunskaper. Kanske får vi också lära känna framtidens kollegor.

Skicka in din förfrågan till vastragotaland@lansstyrelsen.se

Förmåner

Det är viktigt för oss att kunna erbjuda dig som medarbetare bra förmåner.

Om du ska prestera på topp behöver du också tid för återhämtning. Det är viktigt att kunna balansera yrkesliv och privatliv och därför erbjuder vi möjlighet till flexibel arbetstid.

Vi erbjuder generöst med semesterdagar och ledigheter i samband med helgdagar.

Går du på gym, simmar eller får massage? Friskvårdsbidraget kan användas till många aktiviteter. Vi ersätter dina kostnader för friskvårdsaktiviteter, som högst
med ett bidrag på 2000 kronor per år.

Som förälder ska du ha möjlighet att kombinera jobb och familjeliv. För att underlätta din föräldraledighet betalar arbetsgivaren en kompletterande ersättning när du tar ut föräldrapenning. Du kan få cirka 90 procent av din lön under större delen av din föräldraledighet. Som småbarnsförälder har du även möjlighet att arbeta deltid.

Kontakt