Lediga jobb

Här hittar du våra lediga jobb. När vi har lediga tjänster listas de på denna sida.

På denna sida listar vi de lediga jobb vi har. Vi har tyvärr inte möjlighet att hantera spontana ansökningar då en ansökan måste vara kopplad till en ledig anställning.

Prenumerera på jobbannonser

Länsstyrelsen har Varbi som rekryteringsverktyg. Om du vill prenumerera på jobbannonser från en eller flera länsstyrelser registrerar du dig på Varbis webbplats.

Prenumerera på Länsstyrelsen i Västra Götalands jobbannonser Länk till annan webbplats.

Tjänster att söka

 • Länsjurister inom miljöjuridik

  Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands...
 • Handläggare med inriktning civil beredskap

  Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands...
 • Enhetschef till Samhällsbyggnadsenheten

  Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands...

Lediga IT-jobb

Rekryteringsprocess, steg för steg

 1. Lediga jobb annonseras
  Våra lediga jobb annonseras via vår webbplats, Varbi, fysisk anslagstavla placerad på vårt kontor i Göteborg och ibland även via sociala medier såsom LinkedIn.
 2. Ansökan till tjänsten
  Via respektive annons länkas du till vårt rekryteringsverktyg, Varbi, där du får skapa ett konto. Du får nu möjlighet att skapa ett CV och personligt brev alternativt bifoga redan färdiga och därefter skicka din ansökan. Kommer du vid ett senare tillfälle på att du vill komplettera din ansökan gör du detta själv genom att logga in på ditt konto i Varbi.
 3. Urval och intervju
  Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering och utgår alltid från förtjänst och skicklighet när vi gör urval och kallar till intervju. Det innebär i korthet att den person som bäst uppfyller kvalifikationerna i annonsen ska få jobbet. Under intervjun ställer vi frågor utifrån de krav, meriter och personliga egenskaper som är beskrivna i annonsen. Du kan förbereda dig genom att tänka kring konkreta situationer från ditt arbetsliv, hur du agerade i dessa situationer och vad resultatet blev.
 4. Vi håller dig uppdaterad
  Vi håller dig uppdaterad via mail med information under rekryteringsprocessen gång. Har du frågor om jobbet som inte beskrivs i annonsen är du såklart välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna i annonsen. Våra rekryteringar tar lite olika lång tid med urvalet inför intervju, vanligtvis tar en rekrytering mellan en till tre månader.
 5. Referenstagning och säkerhetsprövning
  Är du en av våra slutkandidater kommer vi be dig om referenser. Referenstagning är ett komplement till intervjun. Referenstagningen utgör en del av det totala underlag utifrån vilket vi fattar beslut om anställning. Vi ställer också höga krav på våra medarbetares medvetenhet om säkerhet. För en del anställningar genomför vi säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan vi fattar beslut om anställning. Läs mer om säkerhetsprövning på sidan Personalsäkerhet på Säkerhetspolisens webbplats Länk till annan webbplats..
 6. Återkoppling och beslut om anställning
  Är du vår slutkandidat är vi glada att kunna ge dig ett anställningserbjudande. Rekryterande chef kontaktar dig för en dialog om förutsättningar, lön, startdatum och så vidare. Utifrån detta gör vi ett anställningsbevis och skickar till dig. Beviset motsvarar ett anställningsavtal, med skillnaden att du inte behöver skriva under. Vi återkopplat till samtliga som sökt jobbet och meddelar att rekryteringen är genomförd. Återkopplingen kan ske via telefon eller e-post.
 7. Mångfalds- och jämställdhetsperspektivet
  Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi hoppas därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.
 8. Överklagande
  Om du anser att ett anställningsbeslut är felaktigt och du själv borde fått jobbet, kan du göra en skriftlig överklagan. För att få jobbet genom överklagan behöver du visa att du är skickligare för det aktuella jobbet än den person som fick det. I överklagan ska följande uppgifter finnas med: vilken anställning det gäller/ diarienummer/ varför du anser att du borde fått anställningen. Överklagan ska skickas inom tre veckor från dagen beslutet om anställning anslogs på Länsstyrelsen anslagstavla i Göteborg. Skicka din överklagan till hr.vastragotaland@lansstyrelsen.se.

Kontakt

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss