Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 02 jul 2021 Klocka som ikon 14.00 - 18.00
  Håll din lie vass, Hällesåker Ta med din lie och kom! Fixa dig en vass lie innan ängsslåttern börjar. Jobba själv eller ta hjälp av erfaret lie-proffs.

  Anmäl dig här – senast 25 juni

 • 03 jul 2021 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtterkurs, Ödenäs Med rätt teknik slår du länge och effektivt med lien. Delta och lär dig grunderna i slåttertekniken.

  Anmäl dig här – senast 25 juni

 • 06 jul 2021 Klocka som ikon 18.30 - 21.00
  ERFA-träff ekomjölk Välkommen på en ERFA-träff ekomjölk på Vasängen utanför Hjo där vi kommer prata om:

  Anmäl dig här – senast 4 juli

 • 06 jul 2021 Klocka som ikon 18.30 - 21.00
  Gynna vilda och tama pollinatörer, 6 juli Följ med ut och se åtgärder som gynnar pollinatörer, på åkern och bredvid. Vilka åtgärder är enkla att göra och var finns det redan färdiga ytor för pollinerare?

  Anmäl dig här – senast 29 juni

Äppelblom mot blå himmel.

Bo och leva

Inför sommarens aktiviteter och firande – det här gäller enligt covid-19-lagen

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pandemin.

Logotyp för Information Sverige.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas gemensamma webbplats med samhällsinformation för nyanlända. Sidan är översatt till flera språk.

En hund med lång vitsvart päls flåsar med tungan utanför munnen.

Om oss

Lämna inte hunden i en varm bil

Varma dagar kan temperaturen i bilen stiga mycket fort och en hund kan snabbt få skador av överhettning. Som hundägare bör du först och främst undvika att förvara djuret i bilen.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare så att du som har djur kan hitta b

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden januari - mars. Ansökningsperioden är 3 maj - 30 juni.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-06-14

  Fortsatt hög byggtakt men svårt att ta sig in på bostadsmarknaden

  Under 2020 byggdes 9 700 nya bostäder i Västra Götaland – något färre än 2019 då 10 300 bostäder byggdes. 2020 påbörjades ...
 • 2021-06-11

  Landshövdingen frilufsar i Skaraborg

  Har du besökt det böljande Valle? Eller vandrat på skogsklädda Billingen? I helgen kommer landshövdingen göra just detta f...
 • 2021-06-11

  Ökad risk för skogsbrand i länet

  Den senaste tidens värme och torka gör att det finns risk för skogsbrand i stora delar av länet. Solen och värmen gör mark...