Bild på guldmedalj med blågult tygband

Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen ska hedra personer och föreningar med anknytning till Södermanlands län och som har utfört betydelsefulla insatser för länet.

Under högtidliga former delas Sörmlandsmedaljen ut av landshövdingen varje höst. Sörmlandsmedaljen instiftades 2009 av dåvarande landshövdingen i Södermanlands län Bo Könberg. Syftet med Sörmlandsmedaljen är "att hedra personer eller föreningar med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser”. Medaljören utses av Länsstyrelsens insynsråd.

Tidigare medaljörer

Vinnaren av Sörmlandsmedaljen 2022 var Louise Chatteli. Hon mottog priset för ett på eget initiativ och helt ideellt utbildat sina sällskapsdjur till speciella uppgifter som hjälper människor i svåra situationer.

Tidigare medaljörer är även bland annat föreningen Sörmlandsleden, Lutte Berg, Flen Världsorkester, Cilla Krantz, Agro Sörmland och Leif Jacobsson.

Nominering till Sörmlandsmedaljen

Alla har möjlighet att föreslå en person eller förening som man tycker ska få Sörmlandsmedaljen. 2023 var nomineringen öppen till och med 5 maj. Nomineringen till Sörmlandsmedaljen 2024 öppnar i mars 2024.

 

Nominering till Sörmlandsmedaljen 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss