Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Ansökan om fanor och flaggor

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag beslutar vilka föreningar som tilldelas en fana. Landshövdingen överlämnar fanorna till mottagarna under en ceremoni eller i samband med Sveriges nationaldag den 6 juni. Ett begränsat antal fanor, cirka tio stycken, kommer även delas ut av H.M. Konungen vid det traditionella firandet av nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6 juni.

Fanor

Fanorna levereras i ett paket som innehåller:

  • en fanduk (160 x 100 cm)
  • tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing inklusive gjutet toppemblem med Vasakärve.
  • mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni ÅRTAL” monterat på fanstången.

Flagga

Din förening, organisation eller motsvarande kan också ansöka om en flagga som suttit på riksdagens tak. Med föreningar och organisationer kommer stiftelsen att kunna jämföra skolor, universitet samt vård- och omsorgsboenden. Flaggan är 3 meter lång.

Ansökan

Mer information och ansökningsblanketter finns på webbplatsen för Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Länk till annan webbplats.

Ansökningarna ska vara stiftelsens kansli tillhanda senast den 1 februari 2024.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Huvudmän för stiftelsen är rikets 21 landshövdingar. Riksdagens talman är stiftelsens ordförande.

Stiftelsen Sveriges Nationaldags uppdrag är att främja intresset och respekten för nationaldagen och svenska flaggan. Bland annat arbetar de för att firandet av nationaldagen ska öka och bli allt mer populärt.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss