Metodutveckling för en kortare livsmedelskedja
%20Purjol%C3%B6k%20och%20mor%C3%B6tter.jpg)
Pågående insats för öka kunskapen och utvecklingen för lokal mat
Länsstyrelsen i Södermanland och Västmanland driver tillsammans projektet Metodutveckling för kortare livsmedelskedja.
I projektet har en metod för att korta livsmedelskedjan och för att kartlägga de flöden som finns på regional nivå tagits fram. Detta gjordes genom att kartlägga flöden och aktörer i länen för att förstå lokala marknader hos producenter i länen och utforska möjligheter till utveckling för en kortare livsmedelskedja, kunskaps- och affärsutveckling för länens primär- och sekundärproduktion.
Projektet syftar också till att skapa möjlighet för företagare att mötas och utveckla sin verksamhet. De aktiviteter och den metod som tagits fram i projektet har sammanställts i denna rapport Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster..
Projektet pågår fram till 5 april 2025.
Vill du veta mer? Hör av dig till Pia Holmberg, projektledare på Länsstyrelsen i Södermanland eller Josefin Eriksson på Länsstyrelsen i Västmanland.
