Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Johanna är ny landsbygdsdirektör
i Norrbotten

en kvinna står vid en höbal

Sedan mitten av september så är Johanna Wallsten ny enhetschef och landsbygdsdirektör för Landsbygdsenheten på Länsstyrelsen i Norrbottens län. Johanna är bördig från Storön i Kalix, är agronom med husdjursinriktning. Under många år har hon arbetat och forskat vid SLU i Umeå, först som doktorand och forskare inom området ”Helsäd som foder i mjölkproduktionen” och på senare tid även som prefekt för institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap.

Så här säger Johanna själv om sin nya roll och hemort:

Jag har med mina 18 år vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), en lång erfarenhet av att jobba med forskning om det nordliga jordbruket. Därför känns det nu extra spännande att få ta steget till Länsstyrelsen i Norrbottens län och få jobba mer operativt med att stödja och utveckla norrbottnisk livsmedelsproduktion. Det blir en helt ny värld att sätta sig in i, men jag verkar komma till en mycket kompetent och välfungerande enhet med tydligt fokus på kvalitet. Jag hoppas att jag kan bidra på ett positivt sätt med mina erfarenheter och mitt nätverk. Naturligtvis vill jag använda min bakgrund för att stärka samverkan mellan SLU och Länsstyrelsen. Det känns också bra på ett personligt plan att komma tillbaka till Norrbotten. Det är ju här jag är född och uppvuxen, i Storön utanför Kalix, och jag kommer närmare min familj, mina jaktmarker och min skärgårdsstuga.

Susanne Friberg, avdelningschef för näringslivsavdelningen välkomnar Johanna och de kompetenser hon för med sig:

Johanna är Agronomiedoktor i husdjursvetenskap och har haft ett antal chefs- och ledarroller på Sveriges lantbruksuniversitet. Johanna kommer att bidra med ett strategiskt perspektiv i kombination med ett stort nätverk inom universitetsvärlden och jordbrukssektorn, säger Susanne.
Det är alltid roligt att välkomna hemvändare som återvänder till länet och tar med de kompetenser och nätverk som de fått och som nu kan komma Norrbotten till godo. Vi önskar Johanna varmt lycka till och vi hoppas att ni får möjlighet att träffa henne i olika sammanhang framöver.

Kontakt

Norrbruk

Tipsa oss gärna om intressanta företag, projekt eller satsningar!

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss