Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen Kronobergs kursutbud främjar en levande landsbygd

fruktodling

Länsstyrelsen har ett omfattande och brett uppdrag. En viktig del handlar om att erbjuda kompetensutveckling för länets lantbrukare och landsbygdsföretagare.

– Vi erbjuder kompetensutveckling och rådgivning till företagare så att vi tillsammans kan utveckla lantbruket och landsbygden på bästa sätt, säger Stefan Carlsson, landsbygdsdirektör.

Nu i vår erbjuds bland annat en kurs om hur en styckar vildsvinskött, en annan vänder sig till fruktodlare som vill lära sig mer om växtskyddsmedel, en tredje riktar sig till dig som är ny på landet och funderar på att starta lantbruk. Utbudet under våren innehåller inte mindre än ett tjugotal aktiviteter och kurser. Utbudet har tagits fram för att möta det behov som finns både nationellt och regionalt.

– Just nu ser vi en stor efterfrågan på kunskaper om ängs- och betesmarkernas biologiska och kulturella värden, berättar Anders Meijer som är chef för verksamheten.

Kurser och aktiviteter finansieras via landsbygdsprogrammet och snart också via Sveriges nya strategiska plan för jordbrukspolitiken. Både upphandlade föreläsare samt länsstyrelsens egna medarbetare deltar och leder kurserna.

Vårens program

Vårens program erbjuder kurser och aktiviteter inom följande områden:

  • Ett rikt odlingslandskap
  • Ekologisk produktion
  • Greppa näringen
  • Nya jobb på landsbygden
  • Använda växtskyddsmedel

I kalendern hittar du utbudet av kurser Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss