• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län

Handla närproducerade livsmedel direkt ifrån lokala producenter och mathantverkare i länet. Hitta dem via kartan nedan och njut av all det goda som finns här.

Logotyp på Matrundan 2023

Anmälan till Matrunda Kalmar län 2023

Lyft dina lokalproducerade råvaror, förädlade läckerheter och fina mathantverk och gör dig, din verksamhet och dina samarbetspartners synliga under Matrunda 2023. Tillsammans visar vi upp den goda lokala maten som Kalmar län har att erbjuda.

Anmäl dig som deltagare i Matrunda

Om du inte kan zooma och flytta på kartan kan du behöva uppdatera din webbläsare eller använda en annan webbläsare. Du kan även gå in direkt på geoportalen.

Geoportalen - Gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län Länk till annan webbplats.

Öppettider hittar du på hemsidor och i sociala medier för respektive verksamhet.

Vill du vara med på kartan?

Producerar du lokal mat i Kalmar län och vill vara med på kartan? Skicka ett mejl till oss där du beskriver din verksamhet så har vi möjlighet att uppdatera kartan. Kontaktuppgifter finns längst ner på denna sidan.

Kalmar län - en kulinarisk region

Vill du lära dig mer om Kalmar län som kulinarisk region? Ta del av Kalmar läns terroiratlas som beskriver östra Smålands och Ölands lokala smaker i ett historiskt perspektiv "Smaken av östra Småland och Öland".

Smaken av östra Småland och Öland – en terroiratlas över Kalmar län som kulinarisk region Länk till annan webbplats.

Se vår film om östra Smålands och Ölands lokala smaker.

Matrundan är en aktivitet arrangerad av Länsstyrelsen inom arbetet för den regionala livsmedelsstrategin och finansieras via landsbygdsprogrammet.

Kontakt

Landsbygdsutvecklingsenheten

Länsstyrelsen Kalmar län

Telefon till växeln: 010-223 80 00