Höga flöden i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Se lättillgängliga filmer och upptäck fina kulturmiljöer

Nu har du chans att se tillgängliga filmer från några av våra finaste kulturmiljöer. Vad sägs om Skalstuguvägen och Lillhärjåbygget?

Vi arbetar för att öka tillgängligheten vid länets skyddade kulturmiljöer. Hur tillgängligt ett besöksmål är kan handla om hur du får information.

Vi vill berätta om vårt värdefulla kulturarv och beskriva hur den fysiska miljön på platsen är. Ibland kan det till och med vara så att du inte ens kan ta dig till platsen.

Fler ska få ta del

Filmerna är speciellt utformade och har även ett pedagogiskt värde. De kan visas för barn i olika åldrar, nysvenskar samt syntolkas för synskadade.

I vårt arbete med tillgänglighet vill vi jobba med att sprida information och kunskap om länets kulturarv. Vi gör det för att göra det enklare för fler att ta del av länets kulturmiljöer.

Filmerna vänder sig till alla, men framför allt till dig som har en fysisk funktionsnedsättning som gör att du kan ha svårt att ta dig till dessa platser.

Tre filmer om Lillhärjåbygget

Filmerna om kulturreservatet Lillhärjåbygget är framtagna i projektet Utvecklas skötsel som Göteborgs universitet och nätverket svenska kulturlandskap drivit. Kulturmiljö vid Länsstyrelsen Jämtlands län har deltagit i referensgruppen.

På den här sidan hittar du filmerna. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Katarina Johansson

Kulturmiljöhandläggare

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss