Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tillstånd och beviljade projektstöd

Rotälven i blek vintersol. Snöiga älvkanter och strömt vatten.

Foto: Länsstyrelsen i Dalarnas län

Mark- och miljödomstolen gav den 23 april tillstånd för de restaureringsåtgärder som länsstyrelsen hade ansökt om för Rotälven. Eventuella överklaganden måste lämnas in senast den 14 maj. Om domen står sig kommer länsstyrelsen att påbörja åtgärderna i huvudfåran av Rotälven redan i år. Åtgärder är även planerade för biflödet Aspvasslan.

Innan arbetet börjar kommer fastighetsägare och andra berörda att kontaktas för att diskutera arbetsområde, vägar för transporter, tidsplan och annat. Länsstyrelsen planerar även att hålla ett allmänt informationsmöte längre fram för att informera om vilka åtgärder som är planerade.

Projektstöd från havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet

I samband med restaureringsprojektet i Rotälven har länsstyrelsen nyligen fått projektstöd på upp till 4 910 553 kronor från havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet för perioden 2021–2027. Denna finansiering kommer delvis från Europeiska havs-, fiskeri- och vattenbruksfonden.

Bidrag via Havs- och vattenmyndigheten

Utöver detta har länsstyrelsen via Havs- och vattenmyndigheten fått bidrag från anslaget 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö för att genomföra restaureringsåtgärder i prioriterade vattendrag i Dalarnas län, inklusive Rotälvens avrinningsområde.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss