Aktuella vädervarningar i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Jobba hos oss

En liten och en stor röd dalahäst står i en ram

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden. Här hittar du våra lediga jobb och kan läsa mer om oss som arbetsgivare.

Länsstyrelsen i Dalarnas län samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället.

På Länsstyrelsen i Dalarnas län arbetar agronomer, beteendevetare, ingenjörer, jurister, kulturmiljöantikvarier, naturvetare, samhällsplanerare, statsvetare, veterinärer med flera.

Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Lediga jobb

När vi har lediga tjänster listar vid dem på sidan Lediga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb

Länsstyrelsen som arbetsgivare

Vi erbjuder bland annat:

 • Beroende på ålder har du upp till 35 dagars semester
 • Friskvårdsbidrag på 2 500 kronor per år
 • Distansarbete upp till 49,9 procent
 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Flexibla arbetstider

Vår värdegrund

Vi jobbar utifrån den statliga värdegrunden med sex grundläggande rättsliga principer. Principerna är hämtade från grundlagar, lagar och förordningar och gäller för alla anställda i staten, oavsett verksamhet och profession.

De sex grundläggande rättsliga principerna:

 • demokrati
 • legalitet
 • objektivitet
 • åsiktsfrihet
 • respekt för lika värde, frihet och värdighet
 • effektivitet och service

Du hittar mer om vad den Statliga värdegrunden innebär på länken under Relaterad information.

Attraktiv arbetsgivare år 2023

6000 medlemmar har röstat fram Länsstyrelsen som den mest attraktiva och hållbara arbetsgivaren. Illustration.

Länsstyrelsen blev framröstad som den mest attraktiva och hållbara arbetsgivaren av Naturvetarnas medlemmar år 2022 och 2023.

Nästan 6000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en enkätundersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jobba oss. Länsstyrelsen hamnar på förstaplats. Det är vi stolta över!

Här är de hetaste arbetsgivarna för naturvetare, Tidningarnas Telegrambyrå Länk till annan webbplats.

Praktik och examensarbete

På länsstyrelsen vill vi ta emot praktikanter och examensarbetare. För att kunna erbjuda en meningsfull tid hos oss tar vi emot dig under förutsättning att vi har tid och möjlighet och kan erbjuda dig kvalificerade uppgifter.

Av försäkringsskäl kan vi bara ta emot praktikanter som anvisas av Arbetsförmedlingen eller utbildningssamordnare, som högskola eller universitet. Eftersom det innebär att du som söker är försäkrad.

Söker du praktik med koppling till programmen för nyanlända samt personer med funktionsnedsättning, vänligen kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen för vidare hjälp.

Vi tar emot och hanterar intresseanmälningar löpande via vårt formulär. Svara utförligt på frågorna och bifoga ditt CV.

Vi hör av oss om vi ser en möjlighet att kunna erbjuda kvalificerade praktik- eller examensarbetsuppgifter till dig. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad, har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som stämmer överens med dina önskemål.

Välkommen med din intresseanmälan!Jag är intresserad av (obligatoriskt) * (obligatorisk)
Jag är intresserad av (obligatoriskt)Hur sker din praktik? (obligatoriskt) * (obligatorisk)
Hur sker din praktik? (obligatoriskt)Vid vilken enhet är du intresserad att göra praktik/examensarbete vid?

Spontanansökningar

Som statlig myndighet är Länsstyrelsen i Dalarnas län enligt Anställningsförordningen skyldig att annonsera lediga jobb. Av den anledningen har vi ingen möjlighet att ta emot spontanansökningar.

Kontakt

Länsstyrelsen i Dalarnas län

Telefon: 010-225 00 00 (växel)

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss