Jobba hos oss
Länsstyrelsen i Dalarnas län arbetar för att länet och regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vår uppdragsgivare är regeringen och våra kunder är alla som bor eller verkar i Dalarna.
Vår verksamhet spänner över många samhällssektorer och vårt arbete medverkar i samhällsutvecklingen och gör skillnad för samhället. Vill du bli en av oss?
I vårt arbete ska vi, ofta i samarbete med andra, ta tillvara länets möjligheter, värna om befolkningens rättigheter och arbeta för att uppnå de nationella målen. Det är ett viktigt och många gånger svårt arbete där vår möjlighet till framgång ökar om vi kan arbeta utifrån en gemensam värdegrund.
Vår värdegrund bygger på en samsyn kring våra mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden
- rättssäkerhet,
- kunskap,
- samarbete och
- bra bemötande.
Det finns många fördelar med att jobba hos oss på Länsstyrelsen i Dalarnas län. Vissa hänger samman med att vi är en statlig myndighet, medan andra är mer specifika för just vår arbetsplats.
Vi erbjuder bland annat:
- Flexibla arbetstider
- Lång semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
- Några lediga klämdagar och halvdagar per år i samband med röda dagar
- En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
- Friskvårdsbidrag, 2 500 kr/år
- Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
- Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
- Subventionerad ersättning för läkarbesök och läkemedel
- Rökfri arbetstid
- Friskvård
Hälsosam livsstil
För att uppmuntra och stimulera till ett friskt och hälsosamt liv med balans mellan arbete och fritid har vi ett friskvårdsprogram. Hos oss erbjuder vi dig en timmes friskvård per vecka under arbetstid och friskvårdsbidrag, så du kan köpa motionskort eller massage till subventionerat pris.
Dessutom finns möjlighet att delta i olika motionslopp, där vi står för halva anmälningsavgiften.
Länsstyrelsen är en arbetsplats med mycket och varierad kompetens. Här finns bland annat jurister, samhällsplanerare, arkeologer, statsvetare, miljövetare, ekonomer, ingenjörer, veterinärer, biologer och agronomer.