Skyfallsliknande regn i Dalarnas länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Karttjänster och geodata

Söker du en karta eller geodata över ett specifikt område? Här har vi samlat länsstyrelsernas karttjänster och WMS-tjänster.

Länsstyrelserna erbjuder kostnadsfria karttjänster för både allmänheten och professionella användare. Karttjänsterna kan du titta på direkt i webben. Vi har även en nationell geodatakatalog där du kan ladda ner rikstäckande och regionala geodata. I katalogen hittar du också våra WMS-tjänster.

Driftinformation

Du hittar driftinformation om länsstyrelsernas kartor och GIS-miljö på webbplatsen GIS på länsstyrelserna.

Driftinformation, GIS på länsstyrelserna Länk till annan webbplats.

Vår geodatakatalog

Licens för öppna data

Licenstypen för länsstyrelsernas öppna geodata anges i metadata för varje dataset i Geodatakatalogen.

Sammanställningar av data

I vår nationella geodatakatalog kan du kostnadsfritt ladda ner geodata. Här finns både rikstäckande- och regionala geodata från landets 21 länsstyrelser, och information om vilka villkor som gäller för användandet av länsstyrelsernas geodatamängder. Här hittar du även länsstyrelsernas INSPIRE-data, och länkar till andra myndigheters geodata.

Hjälp att använda Geodatakatalogen

Använd rutan Fritextsökning i övre vänstra hörnet i Geodatakatalogen för att söka fram geodata. Du kan också filtrera sökningen på geografiskt område, ämnesområden, ansvarig organisation eller datum. Geodatakatalogen har en inbyggd hjälpfunktion med manual, som du hittar i menyn uppe till höger i Geodatakatalogen.

Karttjänster i Dalarnas län

Länsstyrelsen i Dalarnas län tillhandahåller nu webbGIS i ny "förpackning". Det är i dagsläget samma innehåll som i tidigare webbGIS, men med ett nytt gränssnitt. Gränssnittet hänger ihop med att vi nu använder annan teknik vilken också har det goda med sig att du nu kan använda webbGIS i alla webbläsare på allt från smarta telefoner till datorer.

Planeringsunderlag i Dalarna

I ett webbGIS har vi samlat kartlager från de Länsstyrelsens verksamhetsområden samt underlag från andra myndigheter. Till exempel information om olika riksintressen, skyddad natur och fornlämningar. Observera att webbGIS:et inte gör anspråk på att redovisa alla de allmänna intressen som du behöver ta hänsyn till vid exempelvis översiktsplanering i en kommun. Innehållet kompletteras löpande med ny information.

Planeringsunderlag i Dalarna, webbGIS Länk till annan webbplats.

Skoterkarta

Ett annat webbGIS som är mer fokuserat på ett tema, visar var det finns extra restriktioner kopplat till körning med snöskoter. Prova vår Skoterkarta.

Skoterkarta, webbGIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Geodata i Dalarnas län

Vill du ladda ner geodata från Länsstyrelsen i Dalarnas län finns de i Geodatakatalogen och på sidan Planeringsunderlag, se länkar ovan. I Geodatakatalogen kan du söka och läsa om de underlag vi tillhandahåller.

På sidan Planeringsunderlag framgår också länkar till data som är tillgängliga som Web Map Services (WMS).

Våra karttjänster

Länsstyrelserna har många karttjänster som du kan använda direkt på webben.

Användarmanual för länsstyrelsernas karttjänster Pdf, 3.8 MB.

Kontakt

Frågor om riksintressen och nationella data:

Teknisk support:

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss