Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Pasta som lagas i ett stormkök, vatten hälls från en vattendunk. På bilden syns också pasta, lök, kryddor. 

Krisberedskapsveckan

Den 26 september - 2 oktober pågår Krisberedskapsveckan. Årets vecka har tema mat. Över hela länet ordnas en rad olika aktiviteter på temat. Krisberedskapsveckan ger dig en möjlighet att kika ned i färdigpackade krislådor, lyssna på experter och tänka igenom din egen beredskap.

KALENDER

 • 04 okt 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Inbjudan till digitalt seminarium – om att bryta sekretessen för att förhindra v... Advokat Angelica Dipeders är inbjuden för att tala om ”sekretessbrytande bestämmelse” som gör det möjligt för socialtjänst och hälso- och sjukvården att under vissa förutsättningar lämna uppgifter til...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Digital utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck Länsstyrelsen Dalarna och Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland välkomnar till en digital utbildningsdag riktad till socialtjänsten och rättsv...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 19.30
  Dalarnas matmässa Den 6 oktober är det dags för Dalarnas matmässa i Rättviks Arena. Ett helt nytt arrangemang där yrkesverksamma som är en del av livsmedelskedjan i Dalarna bjuds in för att knyta kontakter och etablera...

  Ingen anmälan krävs

 • 11 12 okt 2022 Klocka som ikon 11.00 - 13.00

  Anmälningsdatum är passerat

Illustration på fält. Text: Dalarnas matmässa 6 oktober 2022

Dalarnas matmässa

Den 6 oktober möts yrkesfolk från hela livsmedelskedjan i Rättviks arena. Boka din utställningsplats eller biljett för att vara med och bidra till att mer råvaror och livsmedel produceras i Dalarna.

Om oss

Dalarnas nya landshövding

Helena Höijs förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Dalarnas län gäller från och med den 1 november 2022 till och med den 31 oktober 2028.

Björnunge i brukad skog

Djur

Inventering av björn

Hösten 2022 genomförs en björnspillningsinventering i Dalarnas län och du kan vara med och hjälpa till. Inventeringen börjar den 21 augusti och slutar den 31 oktober.

NYHETER

 • 2022-09-30

  "Ett fall framåt" för Carl att laga mat på stormkök

  Efter fem dagar med krislådan har Carl Hallströmer fått en känsla för hur det skulle kunna vara om det blev kris på riktigt. Samtidigt har livet med stormkök haft en kanske lite oväntad konsekvens. – På något vis har det blivit roligt att laga mat! säger Carl Hallströmer.