Jobba hos oss

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ingenjörer, veterinärer, naturvetare, agronomer med flera.

Våra engagerade medarbetare jobbar med att utveckla och stärka länet. Vi sätter alltid Blekinges bästa i fokus, oavsett om det gäller natur, djur, företag eller människor.

Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Här annonserar vi alla våra lediga jobb

När vi har lediga tjänster listas de på denna sida.

 • Vikarierande djurskyddshandläggare

  Vi söker en vikarierande handläggare som främst ska arbeta med handläggning av djurskyddsärenden. Du kommer att ingå i funktionen Djurvälfärd och Livsmedel som...
 • Miljöskyddshandläggare

  Länsstyrelsen i Blekinge är en aktiv part i utvecklingen av ett hållbart Blekinge och vi ser till länets bästa i allt vi gör. Vår vision är Ett hållbart och...
 • Handläggare invasiva arter

  Länsstyrelsen har en ny roll i arbetet mot invasiva främmande arter. Vi ansvarar för att samordna arbetet med att utrota och begränsa invasiva arter knutna till...
 • Kulturmiljöhandläggare

  Arbetsuppgifterna består i första hand av att självständigt handlägga ärenden inom myndighetens uppdrag för kulturmiljö. Det innebär till exempel tillstånd...

Vi läser alla ansökningar som kommer in. De som kallas till intervju är de som bäst matchar de krav vi ställer på tjänsten.

Intervjun tar mellan en och två timmar. Du får samma frågor som övriga kandidater som intervjuas. Passa på och ställ frågor till oss om det är något som är oklart, eller annat du funderar på under intervjun.

Intervjun är också ett tillfälle för dig att ta reda på mer om oss och det jobb du söker. Det kan vara nervöst att vara på anställningsintervju. Försök att vara dig själv, var konkret i dina svar, förbered gärna exempel. Vi kommer att bland annat att ställa frågor kring hur du hanterat liknande situationer tidigare som du kan ställas inför på jobbet hos oss.

Vi vill veta hur du löser problem och vad du lärt dig av svåra situationer. Ibland använder vi oss också av arbetsprover. Om ett arbetsprov är aktuellt så får du information om det, och hur det går till i samband med att du blir kallad till intervju.

Reseersättning

Om du har varit på intervju har du rätt att få ersättning för din resa. Vid intervjutillfället berättar vi hur du går till väga för att få ersättning.

Referenstagning

Vi utför referenstagningen på samma strukturerade sätt som intervjun. Vi brukar ta två referenser per kandidat, och referensen ska helst vara någon som är eller har varit din chef. Om du inte angett referenser i ansökan så förbered dessa till din anställningsintervju.

Efter intervjun

Efter intervjun hör vi av oss på telefon till dig som har varit på intervju för att meddela resultatet av rekryteringen. Hur lång tid efter din intervju det blir är olika beroende på hur många intervjuer vi har och hur det går att få tag i referenser.

Hitta till oss

På vår sida "Kontakta oss" hittar du vår besöksadress, kartor och annan information hur du kan ta dig hit. Var ute i god tid till din intervju, om du har bil så kan du få parkera en bit ifrån länsstyrelsen.

Kontakta oss

Här kan du läsa mer om goda villkor för dig som anställd på Länsstyrelsen.

Förmåner

Som medarbetare på Länsstyrelsen har du inte bara en spännande arbetsplats utan får också en mängd bra förmåner:

 • Vi har goda anställningsförmåner
 • Individuella löner
 • Flexibla arbetstider
 • Upp till sju veckors semester
 • Semestertillägg
 • Pensionsavsättning och möjlighet till delpension från 61 års ålder
 • Trygghetsavtal vid verksamhetsförändringar
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

Vi månar om medarbetarnas hälsa

 • Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
 • Företagshälsovård för alla
 • Olycksfallsförsäkring till och från samt på jobbet
 • Ersättning utöver Försäkringskassans sjukpenning vid sjukdom
 • Ersättning för läkarvård och medicin

Bra villkor när du blir förälder

 • Föräldralön utöver Försäkringskassans föräldrapenning
 • Rätt att jobba deltid intill utgången av det skolår då barnet fyller 12 år
 • Positiv inställning till att kunna förena föräldraskap med arbete

På länsstyrelsen vill vi ta emot praktikanter och examensarbetare, men för att kunna erbjuda en meningsfull tid hos oss gör vi det under förutsättning att vi har tid och möjlighet.

Praktik

Är du intresserad av att göra praktik hos oss är du välkommen med en intresseanmälan. Precisera gärna i din intresseanmälan vad din praktik skulle kunna handla om och varför du tror att det är intressant för länsstyrelsen.

Skicka intresseanmälan för att göra praktik hos länsstyrelsen Länk till annan webbplats.

Om vi har möjlighet att erbjuda praktik hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något från oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål för stunden.

Examensarbete

I vårt dagliga arbete dyker olika fråge- och problemställningar upp som behöver belysas, lösas eller förklaras. Det kan till exempel handla om tillämpad forskning eller om att ta fram ett arbetsverktyg inom ett område, men ibland även grundforskning. Flera av dessa frågor och problem lämpar sig att utföra som ett examensarbete eller praktik på universitets- eller högskolenivå.

Är du intresserad av att göra ditt examensarbete hos oss är du välkommen med en intresseanmälan. Precisera gärna i din intresseanmälan vad ditt examensarbete skulle kunna handla om och varför du tror att det är intressant för länsstyrelsen.

Skicka intresseanmälan för att göra examensarbete hos länsstyrelsen Länk till annan webbplats.

Om vi har möjlighet att erbjuda examensarbete hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Kontakt