halmbalar på ett gult fält med blå himmel i bakgrunden

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 08.00 - 16.00
  Utbildning i grundläggande livsmedelshygien (på plats) Länsstyrelsen erbjuder fysiska och digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmäl dig här – senast 22 mars

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Seminarium - Folkhälsa med fokus på fysisk aktivitet Välkommen till ett seminarium om folkhälsa med fokus på fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet påverkar vår hälsa i positiv riktning. Tillsammans kan vi skapa samhälleliga förutsättningar som främjar fysi...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 12.30 - 13.00
  Informationsmöte för djurhälsopersonal Sista onsdagen i varje månad hålls ett digitalt informationsmöte för länets djurhälsopersonal. Tillfället i mars månad har tema djurskydd.

  Anmäl dig här – senast 27 mars

 • 30 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Bosättningsdagen 2023 Välkomna till bosättningsdagen 2023! Nationella bosättningsgruppen bjuder in till en myndighetsgemensam bosättningsdag. I bosättningsgruppen ingår representanter från länsstyrelserna, Migrationsverket...

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

6 mars testar vi 80 nya tutor vid Ringhals

Bor du eller är du i närheten av Ringhals kärnkraftverk på måndag? Då ska du lyssna lite extra klockan 15.00 när signalen Viktigt meddelande till allmänheten testas.

Elledningar i solnedgång. Bild från Johners bildbyrå.

Miljö och vatten

Varje kilowattimme räknas

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Närbild på brunspräcklig katt som ligger delvis gömd under en matta.

Om oss

Ny lag om märkning och registrering av katter

Från och med januari 2023 är det lag på att katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket. Det innebär bland annat att det kommer bli enklare att återförena en bortsprungen katt med sin ägare.

Två barn som leker i skogen

Besöksmål

Välkommen ut i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

Elledningar mot en blå himmel och sol.

Om oss

Ett nätverk som ger energi

Länsstyrelsen i Hallands län startar nu ett Energinätverk för halländska företag. Tillsammans i länet, kan vi rusta för att bli mer energieffektiva. Anmäl ditt företag du också!

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • 2023-03-06

  Vädervarningar över Halland

  SMHI har utfärdat en orange och en gul varning för vind i kombination med snöfall. Den orange varningen ligger från strax ...
 • 2023-02-28

  Fyra miljoner till utbildningsprojekt ska snabba på vägen till jobb inom hälso- och sjukvården för nyanlända

  Länsstyrelserna har återigen fått i uppdrag att fördela pengar till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända, asyls...
 • 2023-02-27

  Måndag 6 mars testas 80 nya ljudsändare i Halland

  Bor du nära Ringhals? Då ska du lyssna lite extra klockan 15.00 den 6 mars. Då testas nya ljudsändare runt kärnkraftverket...