Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 21 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Handläggarträff för alkoholtillsyn Vi bjuder in kommunernas alkoholhandläggare till en handläggarträff. Tanken är att informera om sådant som är aktuellt på området, att orientera varandra om läget i kommunerna och att diskutera aktuel...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Nätverksträff inom detaljplanering Länsstyrelsen i Västra Götalands län bjuder in handläggare inom detaljplanering inom länets kommuner till nätverksträff inom detaljplanering.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 14.00 - 18.00
  Temadag Dikor Skaraborg Välkommen till temadag om dikor och nötköttsproduktion! Länsstyrelsen bjuder in till tre temadagar för att lyfta möjligheter och utmaningar inom de här viktiga produktionsinriktningarna.

  Anmäl dig här – senast 19 september

 • 25 sep 2021 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Temadag Dikor Bohuslän Välkommen till temadag om dikor och nötköttsproduktion! Länsstyrelsen bjuder in till tre temadagar för att lyfta möjligheter och utmaningar inom de här viktiga produktionsinriktningarna.

  Anmäl dig här – senast 20 september

En gråvit katt ligger inomhus på ett golv.

Om oss

Ny upphandling av djurhem

När vi omhändertar djur behöver vi hjälp med att hämta, transportera och ge dem tillfälliga hem. Nu upphandlar vi djurhem för hundar, katter och andra sällskapsdjur. Du kan vara med och lämna anbud el

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

Samhälle

Demokratistugan i Västra Götaland

Den 29 september till den 3 oktober besöker demokratistugan Västra Götaland och vi bjuder in till ett fullspäckat evenemang med kunskapshöjande aktiviteter.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare så att du som har djur kan hitta b

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-09-17

  Akut kräftpest i Öresjö 

  Öresjö, som ingår i Bäveåns vattensystem i Trollhättan och Lilla Edet, har drabbats av akut kräftpest. Därför har Länsstyrelsen tagit beslut om regler för att hindra ytterligare spridning.