Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 26 jul 2021 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  ERFA-grupp ekologisk odling i Östra Skaraborg Välkommen på en ERFA-träff om ekologisk odling på Rydingstorp i Skövde, där vi kommer prata om:

  Anmäl dig här – senast 25 juli

 • 27 jul 2021 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  ERFA-grupp ekologisk odling på Varaslätten Välkommen på en ERFA-träff om ekologisk odling på Högs Lantbruk, Sunnersberg Lidköping, där vi kommer prata om:

  Anmäl dig här – senast 25 juli

 • 29 jul 2021 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  ERFA-grupp ekologisk odling i Vadsbo Välkommen på en ERFA-träff om ekologisk odling på KEAA Lantbruk, Mariestad, där vi kommer prata om:

  Anmäl dig här – senast 27 juli

 • 03 aug 2021 Klocka som ikon 17.00 - 19.30
  Fältvandring på Alekärrs ekologiska gård, Varnhem Vad gör två unga par, Simon och Julia, Linn och Stefhan, när de tar över en gammal fruktodling med tillhörande musteri och gårdsbutik med ekologiska varor? Utvecklar den till en trivsam självplocksodl...

  Anmäl dig här – senast 29 juli

En eld härjar mellan höga trädstammar.

Samhälle

Vid risk för skogsbrand i länet

Långa perioder med rejäl hetta kan vara påfrestande för naturen. Det är alltid ditt och mitt ansvar att minimera riskerna för bränder. Läs vad som gäller vid brandrisk och eldningsförbud.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

En hund med lång vitsvart päls flåsar med tungan utanför munnen.

Om oss

Lämna inte hunden i en varm bil

Varma dagar kan temperaturen i bilen stiga mycket fort och en hund kan snabbt få skador av överhettning. Som hundägare bör du först och främst undvika att förvara djuret i bilen.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare så att du som har djur kan hitta b

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-07-15

  Efter lättnader i restriktionerna – dessa kvarstår

  Från och med idag, den 15 juli 2021, ändras ett antal restriktioner i covid-19-lagen. Samtidigt är det inte fritt fram för...
 • 2021-07-08

  Fler parkeringsplatser vid populära Djäknesundet

  Med sitt gröna vatten, skyddade läge och natursköna omgivningar har Djäknesundet, i Karlsborgs kommun, blivit en av landet...
 • 2021-07-07

  Naturreservatet Ekliden blir större

  Naturreservatet Ekliden bildades för nästan 20 år sedan och är ett mycket omtyckt område i Risveden. Nu har Länsstyrelsen ...