Regionala kampanjer
Här hittar du alla Länsstyrelsen Värmlands kampanjer inom området mäns våld mot kvinnor. Vissa kampanjer har material som du är välkommen att använda dig av ocyh sprida vidare.
Bortförd
I samband med skolloven ökar risken för att unga förs ur landet mot sin vilja och utsätts för tvångsäktenskap. Du kan hindra att fler barn förs bort mot sin vilja.
Bortförd är ett samarbete mellan Brottsofferjouren Värmland och Länsstyrelsen Värmland för att motverka att barn och unga förs ur landet mot sin vilja och utsättas för bland annat tvångsäktenskap.
Webbplatsen Bortförd.se Länk till annan webbplats.
Här kan du ladda ner och skriva ut material som hör till kampanjen. Det finns både affischer som riktas till barn och unga, samt kort i mindre storlek som kan delas ut till vuxna som är yrkesverksamma inom området.
Kort till yrkesverksamma (PDF) Pdf, 841.7 kB.
Det kan börja med en bild
Det kan börja med en bild är ett samarbete mellan Brottsofferjouren Värmland och Länsstyrelsen Värmland. Syftet med kampanjen är att informera barn, föräldrar och viktiga vuxna om hur övergrepp på nätet kan börja (grooming), att det finns stöd och hjälp att få om du eller någon du känner blivit utsatt för övergrepp på nätet samt information om vilka beteenden som är olagliga. Visste du till exempel att det är olagligt för unga att inneha nakenbilder på andra unga – även om den unge har fått bilden skickad till sig?
Det kan börja med en bild (varmland.boj.se) Länk till annan webbplats.
Tidigare kampanjer
Kampanjen Unga våldsutövare syftar till att uppmärksamma unga män i åldern 18-25 om var de kan hitta stöd för att bryta våldsutövande.
Kampanjens webbplats, Ungarelationer.se Länk till annan webbplats.
Affischer för utskrift - Unga våldsutövare Pdf, 218 kB, öppnas i nytt fönster.
Not cool - stopp för sexuella trakasserier
Sexuella trakasserier har förekommit i alla tider, studentvärlden är inget undantag. Vid Karlstads Universitet vittnar studenthälsan om att det sker, till exempel i samband med introduktioner, fester och andra aktiviteter där alkohol finns inblandat. Målet är att stoppa sexuella trakasserier genom att få fler studenter att agera i situationer som går över styr. Kampanjen Not cool är ett samarbete mellan Karlstads Studentkår, Karlstads Universitet och Länsstyrelsen Värmland.
Not cool - stopp för sexuella trakasserier (Kau.se) Länk till annan webbplats.
Transportkriminalitet
Länsstyrelserna i Värmland och Örebro tillsammans med Polisregion Bergslagen och Sveriges åkeriföretag arbetar tillsammans för att öka förståelsen och kunskapen om kriminalitet som finns både på vägarna och utmed dem.
Kampanjfilmen visar olika situationer där allmänheten ringer in till polisen och tipsar om människohandel och prostitution. Syftet med kampanjfilmen är att öka förståelsen och kunskapen om kriminalitet som finns både på vägarna och utmed den. Misstänker du människohandel och prostitution? Tipsa polisen anonymt på 114 14.
Somliga tror
Kampanjen Somliga tror uppmärksammar allmänheten på attityder kring sexköp. Somliga tror att det är ett lätt sätt att tjäna pengar på, men verkligheten är en annan. Bakom kampanjen står Samhällsråd Värmland med Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland samt Polisen.
Kampanjmaterial, webbplats och idéer har tagits fram i samarbete med studenter från Brobygrafiska Utbildning i Sunne (Alice Cronström Hedquist, Kristina Eixenberger, Alexander Eriksson samt Wilhelm Forsnäsgård).
Affisch 1, (PDF) Pdf, 38.9 MB.
Affisch 2, (PDF) Pdf, 21.3 MB.
Affisch 3, (PDF) Pdf, 24 MB.
Me too
Hastaggen #metoo satte igång en förändring. De uppror och rörelser som startade under hösten 2017 får inte försvinna i tomma intet. 12 000 000 gånger användes hashtaggen #metoo under första dygnet. Vi tänker inte låta rösterna tystna.
Tre livsviktiga sanningar
Kampanjen togs fram under pandemin tillsammans med Nätverket för myndighetssamverkan - våld i nära relationer och fokuserar på att informera de som upplever våld i en nära relation.
Kontakt
-
Sabina Gomez Jansson
Utvecklingsledare
E-post till Sabina Gomez Jansson
Telefon 010-2247328
-
Neslihan Erdis
Utvecklingsledare
Telefon 010-2247390