Försäljning av djur

Länsstyrelsen säljer vissa djur som vi har omhändertagit. När vi har djur till försäljning lägger vi ut dem här.

Häst och ponny söker nya hem

Ponnyn

Shetlandsponny med stambok, valack född 2008. Snäll och lätthanterad. Bekväm med barn och gillar att bli ompysslad. Lättlastad och snäll vid verkning. Okänd utbildningsgrad.

Pris 10.000 kr

Hästen

Fullblod med stambok, sto född 2017. Lätthanterad och snäll, lättlastad och snäll vid verkning. Okänd utbildningsgrad.

Pris 20.000 kr

Övrig information

Generellt intryck är att dessa hästar har varit i ett kärleksfullt hem där de hanterats och tagits väl omhand. Båda har ett gott öga till människan och är därför trevliga att ha att göra med.

Annonsen ligger ute i 10 dagar. Vid stort intresse kan annonsen plockas bort tidigare.

Intresseanmälan

Innan du anmäler intresse så vill vi att du tänker över att du har möjlighet att snabbt kunna hämta och ta hand om djuret och vilka ekonomiska förutsättningar du har för detta.

När du lämnar en intresseanmälan kommer Länsstyrelsen titta på din eventuella djurskyddshistorik i våra register samt om det finns tidigare ärenden enligt lagen om tillsyn över hundar och katter. Länsstyrelsen förbehåller sig prövningsrätt av samtliga inkomna intresse­anmälningar och rätt att förkasta samtliga om Länsstyrelsen bedömer att kraven inte uppfylls. Det innebär att Länsstyrelsen inte säljer djuren till högstbjudande utan bara om eller när det finns en lämplig köpare.

Visning av djuren kommer ske för de intressenter som bedöms uppfylla Länsstyrelsens krav. Djur hämtas av köparen från det djurhem där de finns.

Anmäl ditt intresse via formuläret. Du får en kopia av anmälan till din e-post.

Observera att både djurslag och ras är viktig information för oss.

Beskriv om djuret/djuren ska hållas ensamt eller med andra djur och vad du kan erbjuda djuret/djuren.

Länsstyrelsen utför djurskyddskontroller i länet och syftet med kontrollerna är att se till att djuren har det så bra som möjligt och att djurskyddslagen efterlevs. Ibland fattar Länsstyrelsen beslut om att djur ska omhändertas. Djuren ska därefter säljas, överlåtas eller avlivas beroende på djurets medicinska och mentala status. Försäljningsbeloppet ska i första hand täcka Länsstyrelsens omkostnader för uppstallning och vård av djuret. Ett eventuellt överskott av summan återgår till ägaren som djuret omhändertogs ifrån om det finns någon ägare.

Djuren besiktigas i regel av en veterinär när de omhändertas och eventuella avvikelser informeras vid kontakt med Länsstyrelsen. Köparen får en kopia av veterinärintyget. Veterinärintyget utgör dock inte någon garanti för djurets hälsa utan djuren säljs i befintligt skick i enlighet med köplagen och med ett köpeavtal. Länsstyrelsen har inte möjlighet att återta djuret om du ångrar dig efter överlåtelsen.

Köplagen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Enheten för djurskydd

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss