Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Utbildning och stöd

Länsstyrelsen erbjuder utbildning och övning för dem som arbetar med krisberedskap och skydd mot olyckor i länet.

Länsstyrelsen utbildar och övar med ansvariga aktörer inom krisberedskap och skydd mot olyckor i länet. Det gör vi för att samhället ska ha en god förmåga att hantera stora olyckor och kriser i länet.

Övningarna och utbildningarna kan ske inom länet, men även aktörer utanför länet kan delta. Ibland deltar vi även i utbildningar som anordnas av andra. 

Utbildning om höjd beredskap för kommuner

Länsstyrelsen Skåne har tagit fram en samtalsserie i fem delar om kommuners ansvar inför och vid höjd beredskap. I serien diskuterar fyra representanter från Länsstyrelsen Skåne, alla med kompetens inom beredskapsfrågor. Serien kan ses som ett komplement till det underlag som skickats ut till de kommunala beredskapshandläggarna. Syftet med samtalsserien är att öka kunskapen hos kommunens tjänstepersoner och beslutsfattare om kommuners ansvar inför och vid höjd beredskap.

”Höjd beredskap för kommuner” börjar med ett introducerande avsnitt om ämnet för att sedan gå igenom och diskutera begreppen: normalläge, överenskommelsen, kris och höjd beredskap.

Del 1 - Introduktion

Del 2- Normalläge

Del 3 - Överenskommelsen

Del 4 - Kris

Del 5 - Höjd beredskap

Juni 2023
ti on to fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Kontakt

Länsstyrelsen Skåne

Johan Svensson

Kontakta vid frågor om samtalsserien "Höjd beredskap för kommuner"