Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu har Johnny och Novalie sålt majblommor till landshövdingen

Landshövding Marita Ljung handlar majblommor av Johnny Wallander och Novalie Henriksson.

Tradition. Landshövding Marita Ljung har tidigare handlat majblommor av Kastalskolans elever. I år var det Johnny Wallander och Novalie Henriksson som kom och sålde.

Johnny Wallander och Novalie Henriksson från Kastalskolan tog med sig majblommor till Residenset och sålde till Marita Ljung. Men de hade med sig frågor också.

– Hur blir man egentligen landshövding? undrade Johnny.

Johnny Wallander och Novalie Henriksson bjöds på gofika då de kom och sålde majblommor.

Johnny Wallander och Novalie Henriksson bjöds på gofika då de kom och sålde majblommor. Och de fick svar på bland annat vad en landshövding gör.

Traditionsenligt kom Kastalskolans elever och sålde majblommor till landshövdingen. Johnny och Novalie visade stolt upp sitt utbud. Årets färg är lila och Marita Ljung köpte både klistermärke och en knapp, så kallad pin.

Drottning Silvia alltid är den första att få köpa i landet. Och klockan 12.00 på onsdagen startade den officiella försäljning. Besöket på förmiddagen blev därför en slags "tjuvstart".

Majblommans intäkter går till att motverka barnfattigdomen i Sverige. Eleverna får tio procent av vad de säljer och en summa går även till deras klass.

Facebook och Instagram

– Min mamma ska hjälpa mig och sälja på Facebook och Instagram, berättade Novalie.

Under fikat i Gustiavianska Salongen på Residenset tog eleverna också chansen att ställa frågor om vad en landshövding gör och hur man får jobbet. Marita Ljung berättade att en del av arbetet handlar om att veta hur situationen ser ut i länet och att sedan berätta det för regeringen.

– Man kan inte söka jobbet. Någon föreslår att man ska få bli landshövding. Och sedan är det regeringen som bestämmer, berättade Marita Ljung.

Den blå blomman har vunnit en seger. Hela staden hyllar den. Öfverallt, hvart man kommer, ser man den på rockslag och kappor, i halsdukar och schalar.

GÖTEBORGS HANDELS- OCH SJÖFARTSTIDNING 1907

Landshövdingen väljer bland utbudet av blommor som Novalie Henriksson visar.

Novalie Henriksson hade ett stort utbud av blommor att visa för Marita Ljung.

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss