Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Unga företagare uppmärksammades med diplom och ledarskapsprogram

Anna Olofsson Frestadius, vd på Torsta AB, var en av stipendiaterna som uppmärksammades av Bob Persson och Marita Ljung.

- Jag tror inte det har sjunkit in hos mig att det är just jag som fått stipendiet, säger Emma Elvebäck och ler.

Stipendiaterna Tobias Edin, Jon Grip, Anna Frestadius, Jennie-Lie Wikström och Emma Elvebäck, tillsammans med landshövding Marita Ljung och Bob Persson.

Det var både festligt och högtidligt när sex unga företagare uppmärksammades och belönades på Residenset. Landshövding Marita Ljung och Bob Persson – styrelseordförande i Persson Invest – delade ut diplom, en bok och möjligheten att gå en ledarskapsutbildning.

Det var utdelning ur Stiftelsen Sven O Perssons fond för föredömlig företagargärning och företagarna uppmärksammades för sitt arbete. Flera av dem berättade kort om sin verksamhet och det fanns gott om både tillväxt och framtidstro.

Ny kunskap in i företaget

– Vi bakar allting själva och har vuxit senaste tiden. I dag är vi 14 stycken som arbetar på caféet. Att gå på café är inte jättedyrt så det fortsätter folk att göra. Så vi har ett bra ekonomiskt läge, berättade Emma Elvebäck som ska väva in kunskapen från ledarskapsutbildningen i sitt företag.

På plats fanns medias representanter, stiftelsens styrelse och representanter från stiftelsens samarbetsparter.

Bageri och café. Emma Elvebäck driver ett företag som överlevt både pandemin och senaste tidens inflation. Nu ska hon gå en ledarskapsutbildning och ta med ny erfarenhet och kunskap in i verksamheten.

Stipendiaterna

  • Emma Elvebäck – Elvebäcks Bageri och Konditori AB
  • Tobias Edin – Östersund Multichallenge AB
  • Anna Frestadius – Torsta AB
  • Jon Grip – Berg & Grip AB
  • Jennie-Lie Wikström – Midnattsbris AB
  • Martin Samuelsson – AJ Industriservice AB (deltog inte)

Stiftelsen Sven O Perssons fond för föredömlig företagargärning

  • Instiftades 1985 för att hedra Sven O Persson på hans 85-årsdag och för att uppmärksamma vad hans företagargärning betytt för vårt läns näringsliv.
  • I stiftelsens stadgar sägs att avkastningen från fonden skall gå dels till stipendier "för beredande av utbildning för utveckling eller ledning av näringsverksamhet", dels till utdelning av en hedersgåva för föredömlig företagargärning.
  • Styrelsen för stiftelsen utsåg i augusti 2023 sex stipendiater. De erbjuds att kostnadsfritt deltaga i ett ledarutvecklingsprogram under första halvåret 2024.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss