Skyfallsliknande regn i Dalarnas länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Internationellt arbete

Medlemskapet i Europeiska Unionen, EU påverkar oss som medborgare på flera olika sätt, både i stort och i smått. För Länsstyrelsen innebär det möjlighet att utnyttja gemensamma resurser, men också att ta hänsyn till gemensamma regler.

Transnationella samarbeten

Gränskommittén Innlandet–Dalarna bildades 2012, då som gränskommittén Hedmark-Dalarna. I gränskommittén Innlandet–Dalarna samarbetar regioner, länsstyrelser och kommuner för att stötta utvecklingen av livskraftiga lokalsamhällen och ett konkurrenskraftigt näringsliv i gränsregionen Innlandet–Dalarna–Värmland

Gränskommitténs medlemmar utgörs av Region Dalarna, Länsstyrelsen i Dalarnas län, Innlandet fylkeskommune och Statsforvaltaren i Innlandet. Samarbetsöverenskommelser finns med Sør-Østerdal interkommunala politiska råd, Region Värmland och Länsstyrelsen i Värmlands län.

Vår gränskommitté är en av 13 gränskommittéer som ingår i det regionalpolitiska samarbetet i Nordiska ministerrådets regi och leds av Nordiska ämbetsmannakommittén för regionalpolitik.

Gränskommittén arbetar på uppdrag av och med finansiering från sina medlemmar och Nordiska Ministerrådet. Medfinansieringens storlek godkänns i en årlig process där verksamhetsplan och budget tas fram.

Arbetet utförs inom fyra tematiska insatsområden:

  • Kompetensutveckling
  • Samordnade utvecklingsstrategier
  • Grön omställning
  • Livfulla lokalsamhällen

I Gränskommitténs styrgrupp finns landshövding från Länsstyrelsen i Dalarnas län, Fylkesmannen från Statsforvalteren i Innlandet, fylkesvaraordfører från Innlandet Fylkeskommune, regionrådet från Region Dalarna, samt ordfører i Trysil kommune och kommunalrådet i Malung-Sälens kommun.

Läs mer om Gränskommitténs arbete och insatser på deras webbplats:

Gränskommittén Innlandet–Dalarnas webbplats Länk till annan webbplats.

Nyhetsbrev

Vill du följa vad som händer i arbetet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Prenumerera!

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev för Gränskommittén Innlandet-Dalarna.

Prenumerationen är kostnadsfri och du kan avanmäla dig från prenumerationen när som helst via en länk längst ner i nyhetsbreven.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Kontakt

Jakob Ebner

Processledare Gränskommittén Innlandet-Dalarna

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss