Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kan du besöka Landsberget, Trummelsbergsskogen och Kråkebo

Utsikt från berg över en sjö.

Utsikt från Norra Landsberget. Foto: Länsstyrelsen

Under vintern har länet fått tre nya naturreservat. Det är Landsberget och Trummelsbergsskogen i Fagersta kommun och Kråkebo som ligger i Norbergs kommun. Alla tre finns också med på den uppdaterade krysslistan som du kan ladda ner från vår webbplats.

Nu när påsken närmar sig och du kanske har en längre helgledighet framför dig tycker vi att det är dags att börja kryssa naturreservat igen. På listan finns länets alla naturreservat med. I två av reservaten, Hengrundet och Notholmen, råder det besöksförbud. Dessa har vi redan markerat som kryssade. Krysslistan laddar du ner och skriver ut eller hämtar på Länsstyrelsen i Västerås.

Krysslistan Pdf, 157.4 kB.

De nya naturreservaten

De gamla vilda skogarna i de nybildade reservaten är inte bara viktiga livsmiljöer för hotade arter utan även intressanta besöksmål för människor. Både Landsberget och Trummelsbergsskogen korsas av Bruksleden och ingår i den del av leden som kallas Landsbergstriangeln, en cirka 16 kilometer lång vandringsslinga. I Landsberget kan också du se spår från istiden i form av klapperstensfält och grottor som bildats av stora flyttblock. Här finns även bergväggar där sportklättring får bedrivas. I Trummelsbergsskogen hittar du flera sjöar. Området är känt för att de grunda sjöarna fryser tidigt och lockar då till sig många långfärdsskridskoåkare.

Kråkebo intill Hörendesjön ligger en smula avsides och är inte helt lätt att ta sig fram till. Men gör du det belönas du med en fin utsikt över sjön. Du kan se spår av bäver och njuta av känslan av vildmark.

Klapperstensfält kantad av skog.

Klapperstensfält i naturreservatet Landsberget. Foto: Länsstyrelsen

Stig med ledmarkering i skog.

Leder i naturreservatet Trummelsbergsskogen. Foto: Länsstyrelsen

Under fliken Besöksmål här på webbplatsen kan du läsa mer om länets alla naturreservat.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss