Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Utflyktstips i vår

Besök gärna något av länets 341 naturreservat, två nationalparker eller Nationalstadsparken i vår. Tänk på att parkera på anvisade platser och att slänga ditt skräp i papperskorgar och soptunnor.

KALENDER

´
Del av eu-flaggan med gula stjärnor på blå bakgrund.

Samhälle

EU-val 2024

Söndagen den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Länsstyrelsen ansvarar för den slutgiltiga rösträkningen. Du kan även beställa dublettröstkort eller begära rättelser i röstlängden hos oss.

Ett rådjurskid som ligger i gräset.

Djur

Råd om vilda djur

Vad gör du om du hittar en "övergiven" djurunge? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Om oss

Informationsmöte den 27 maj om ansökan till Klimatklivet

Den 3–11 juni är det dags för en ny ansökningsomgång till Klimatklivet. Välkommen till ett digitalt informationsmöte där du får information om ansökan och regler kring klimatinvesteringsstödet.

NYHETER

 • En grupp av människor har möte vid ett rektangulärt bord, vi kortändan av bordet syns en bildskärm. 
  2024-05-20

  Beredskapsplanering ska skydda kulturarvet

  Den 13 maj samlades Rådet för skydd av kulturarv för första gången. Rådet består av högsta ledningen för myndigheter inom kulturarvssektorn, företrädare för museer, länsstyrelser och Svenska kyrkan. Uppdraget är att bidra till en effektiv beredskapsplanering inom kulturarvsområdet.
 • 2024-05-16

  Sveriges landshövdingar samlades runt beredskapsfrågorna

  I veckan träffades Sveriges landshövdingar på Gotland för att fortsätta arbetet med att samordna landets civila beredskap.
 • 2024-05-07

  Nytt underlag lyfter fram kulturmiljöer vid planering av kust och hav

  Vilka kulturhistoriska värden vid våra kuster och i havet kan påverkas av en storskalig utbyggnad av havsbaserad vindkraft...
 • 2024-05-06

  Stoppa kvarkan – så skyddar du din häst mot smitta

  Den 6–12 maj 2024 är det dags för årets kampanj #Stoppa kvarkan. Statens veterinärmedicinska anstalt och flertalet hästorg...

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss