Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Flera personer i olika åldrar har samlats framför en skola. Framför skolan står skyltar som det står kris på. Vissa vuxna med gula västar hjälper personerna genom att prata eller visa.

Nu pågår Beredskapsveckan!

Flera kommuner i länet öppnar under veckan upp sina trygghets- och informationspunkter. Våra beredskapsexperter är på plats för att lära dig mer om Länsstyrelsens, samhällets och din egen roll i länets beredskap.

KALENDER

´
 • 27 sep 2023 Klocka som ikon 09.30 - 16.00
  Koka marmelad på höstens frukter för landsbygdsföretagare Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna att koka marmelad, kompott, mos, inkokt frukt, syltat frukt, gelé med höstens frukter. Vi kommer bland annat att använda äpplen och päron. Vi använder b...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 05 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Regional samverkanskurs (RSK) 2023 Kursen är en del i Samverkan Stockholmsregionens utbildnings- och övningsprogram som syftar till att skapa förmåga för samhällsaktörer att hantera störningar, olyckor och kriser genom effektiv samverk...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 okt 2023 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lär dig sköta skyddsvärda träd På den här kursen får du lära dig om hur skötsel och vård kan påverka hållbarheten och habitatvärden hos särskilt skyddsvärda gamla träd.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 okt 2023 Klocka som ikon 17.00 - 18.30
  Äppelodling, matkluster och samverkan Välkommen på studiebesök på Tiefensee äppelodling utanför Malmköping. Temat är äpplen, samverkan och producentföreningar.

  Anmälningsdatum är passerat

Miljö och vatten

Stöd från Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Till och med den 29 september kan kommuner, regioner, företag, med flera, ansöka om stöd från Klimatklivet.

Närbild på en pappa och son som håller händer.

Samhälle

Föräldraskapsstöd i utsatta områden

Länsstyrelsen Stockholm har ett regeringsuppdrag att ge stöd till kommuner, regionen och andra aktörer i deras arbete med föräldraskapsstöd i utsatta områden.

Vildsvinsflock med vuxna och unga djur.

Djur

Afrikansk svinpest

Inga fall är ännu rapporterade i Stockholms län. Följ läget och rekommendationer som Jordbruksverket ger. Om du hittar sjuka eller självdöda vildsvin ska du rapportera det till SVA.

NYHETER

 • 2023-09-25

  Beredskapsveckan: Träffa Länsstyrelsens beredskapsexperter!

  I dag inleds Beredskapsveckan! Länsstyrelsen Stockholm kommer under veckan att vara på plats i sex kommuner för att möta allmänheten och berätta om hur vi jobbar med att stärka länets beredskap. Länsstyrelsen genomför även flera övningar under Beredskapsveckan, bland annat om störningar i betaltjänstsystemet.
 • 2023-09-21

  Nytt vargangrepp i Norrtälje

  Angreppet skedde på en gård strax norr om Norrtälje. Totalt dödades fem får vid gårdagens angrepp.
 • 2023-09-19

  Höga halter av miljögifter i abborre i länets södra del

  Länsstyrelsen har genomfört två undersökningar av miljögifter i abborre från 18 av länets sjöar. Resultaten visar bland an...
 • 2023-09-19

  Samråd om ändrade havsplaner för mer vindkraft i havet

  Förslagen till ändrade havsplaner, som ska skapa förutsättningar för havsbaserad vindkraft, finns nu tillgängliga för intr...

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss