Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Sommar i Stockholms län

Utflykter och bad, men också risk för algblomning, torka och vattenbrist. Här kan du läsa mer om sådant som hör sommaren till.

KALENDER

´
 • 18 aug 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  Skrivarstuga – utvecklingsmedel § 37 Välkommen på en skrivarstuga för er som funderar på att söka medel för en insats inom ramen för § 37!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 aug 2022 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Kom med och medverka till att utveckla din bygd! Är du ung och vill spåna idéer om hur Djuröbygden kan bli den bästa platsen att bo på? Är du företagare och har tankar om hur det skulle kunna bli enklare att driva företag i bygden? Bor du på Djurö, ...

  Anmäl dig här – senast 21 augusti

 • 30 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Samverkan på riktigt Resultat från Stockholmsenkäten samt hur det lokala främjande och förebyggande arbetet kan utvecklas.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Webbkurs heder – utbildning för kursledare (tillfälle 2) Välkommen till en utbildningsdag om hur du kan leda kompetenshöjande gruppträffar med stöd av "Webbkurs heder" – webbkursen om hedersrelaterat våld och förtryck.

  Anmäl dig här – senast 24 augusti

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Kaningulsot

Sjukdomen är mycket smittsam och är anmälningspliktig till Statens veterinäranstalt (SVA), Jordbruksverket eller Länsstyrelsen.

Samhälle

Rapporter om omvärldsläget

Länsstyrelsen tar fram lägesbilder om hur den ryska invasionen av Ukraina påverkar det svenska samhället och vårt län.

Podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

Utbildning i minoritetslagen

Webbutbildningen ger dig grundläggande kunskap om vad lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk innebär samt hur den kan tillämpas i praktiken.

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

NYHETER

 • 2022-08-02

  Ny undersökning av vattenkvaliteten i länets sjöar

  Länsstyrelsen genomför återigen en kartläggning av vattenkvaliteten i Stockholms läns insjöar. Genom att titta på halter a...
 • 2022-07-12

  Köp inte smuggelhund

  Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund. D...
 • 2022-07-11

  Vargangrepp mot får i Nykvarns kommun

  Angreppet skedde i den västra delen av Nykvarns kommun. Sex får hittades döda.