Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Energiförsörjning i Stockholms län

Den svenska energiförsörjningen är i grunden stabil. Det finns dock en ökad risk för effektbrist under de kallaste dagarna i vinter. Länsstyrelsen är en av flera myndigheter som arbetar med olika uppdrag för att minska sårbarheten i samhället, bland annat genom att arbeta med processen kring styrel och med energibesparing.

KALENDER

´
 • 29 08 nov 2022 dec 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Grundläggande kurs i ekologisk bärodling Välkommen till en tredagarskurs i ekologisk bärodling! Syftet ät att ge blivande intresserade odlare en gemensam grund för ekologisk bärodling och de kunskaper som krävs för att ”komma till skott” och...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 08.30 - 09.15
  Tillsammans är man mindre ensam – ett projekt för psykisk hälsa och gemenskap Välkommen på ett frukostwebbinarium om unga med erfarenhet av migration, beroende och komplex utsatthet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.20
  Utbildning i stabsmetodik – tillfälle 2 Effektiv krishantering är en förutsättning för att hantera samhällsstöringar av olika slag. Länsstyrelsen Stockholm välkomnar dig som ingår i en krisledningsstab i en en kommun, region eller räddnings...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 08 dec 2022 Klocka som ikon 09.00 - 17.00
  Att möta och motivera våldsutövare till behandling (tillfälle 4) Länsstyrelsen Stockholm bjuder in personal inom socialtjänsten till kursen ”Att möta och motivera våldsutövare till behandling”, som ger en övergripande kunskap om våldets mekanismer samt hur motivati...

  Anmälningsdatum är passerat

För dig som söker jordbrukarstöd

År 2023 förnyas jordbrukspolitiken i Sverige och resten av EU. På Jordbruksverkets webbplats kan du läsa om nyheter som är bra att känna till.

Samhälle

Podd om Sveriges civila försvar

Lär dig mer om Sveriges civila försvar genom länsstyrelsernas podd Skärpt läge. Podden handlar bland annat om återuppbyggnaden av det civila försvaret, hemberedskap och försvarsvilja.

Djur

Höjd risk för fågelinfluensa

Risken är extra hög i Stockholms län och andra delar av södra Sverige. För att skydda fågelbesättningar är det viktigt att ha ett mycket gott smittskydd och att följa gällande regler.

NYHETER

 • En stor gul skylt står på en väg. På skylten står det "Välkommen till oss (målat hjärta). Det här är en kontantfri restaurang! (no cash, card only) Öppet alla dagar."
  2022-12-05

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  I torsdags, den 1 december, presenterade länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är att tillgången till grundläggande betaltjänster inte längre når upp till det politiska målet att alla ska ha tillgång till grundläggande betaltjänster till rimliga priser. Rapporten lyfter också frågor om digital utsatthet, brister i kontantkedjan och konsekvenser av att inte ha ett betalkonto.