Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Energiförsörjning i Stockholms län

Den svenska energiförsörjningen är i grunden stabil. Det finns dock en ökad risk för effektbrist under de kallaste dagarna i vinter. Länsstyrelsen är en av flera myndigheter som arbetar med olika uppdrag för att minska sårbarheten i samhället, bland annat genom att arbeta med processen kring styrel och med energibesparing.

KALENDER

´
 • 29 08 nov 2022 dec 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Grundläggande kurs i ekologisk bärodling Välkommen till en tredagarskurs i ekologisk bärodling! Syftet ät att ge blivande intresserade odlare en gemensam grund för ekologisk bärodling och de kunskaper som krävs för att ”komma till skott” och...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Regional nätverksträff för klimatanpassning Länsstyrelsen Stockholm arbetar med en ny regional handlingsplan för klimatanpassning. Syftet med den här nätverksträffen är att ge länets samtliga kommuner en möjlighet att ge sina synpunkter på förs...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2022 Klocka som ikon 19.00 - 20.30
  Pollinatörer i skogen Vilka pollinatörer finns i skogen? Hur går det för dem i dagens skogslandskap? Vad kan vi göra för att gynna dem? Välkommen till ett webbinarium för dig som är nyfiken på hur allt hänger ihop och vad ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 dec 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Grundläggande utbildning i totalförsvar, steg 1 – 7 december Välkommen att anmäla dig till Länsstyrelsen Stockholms Grundläggande utbildning i totalförsvar, steg 1.

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

Mänskliga rättigheter i Stockholms län

Länsstyrelsen har tagit fram en ny regional analys av mänskliga rättigheter i Stockholms län. Rapporten ger en bild av vad länet behöver fokusera på i det fortsatta arbetet.

Samhälle

Podd om Sveriges civila försvar

Lär dig mer om Sveriges civila försvar genom länsstyrelsernas podd Skärpt läge. Podden handlar bland annat om återuppbyggnaden av det civila försvaret, hemberedskap och försvarsvilja.

Djur

Höjd risk för fågelinfluensa

Risken är extra hög i Stockholms län och andra delar av södra Sverige. För att skydda fågelbesättningar är det viktigt att ha ett mycket gott smittskydd och att följa gällande regler.

NYHETER

 • 2022-12-02

  Kronprinsessparet besökte Länsstyrelsen Stockholm

  Fredagen den 2 december besökte H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel Länsstyrelsen. Under besöket i lokalerna på Regeringsgatan 66 fick Kronprinsessparet möjlighet att uppdatera sig om myndighetens verksamhet och arbete.