Risk för vattenbrist i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Älgjakt och rovdjursinventering

Mellan den 8 oktober 2022 och den 31 januari 2023 pågår älgjakt i Stockholms län. Du rapporterar fälld älg till Länsstyrelsen. Du som är ute i skog och mark kan hjälpa oss med årets rovdjursinventering. Rapportera in dina observationer i Skandobs.

KALENDER

´
 • 10 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Frukostwebbinarium om hållbar konsumtion – den textila värdekedjan Under hösten arrangerar RUS en serie frukostwebbinarier om hållbar konsumtion, tillsammans med nationella myndigheter. Höstens andra webbinarium handlar om den textila värdekedjan – möjligheter och ut...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 okt 2022 Klocka som ikon 07.00 - 16.00
  Studieresa Hermelins Grönsaker Länsstyrelserna i Mälardalen genom Länsstyrelsen i Stockholm bjuder tillsammans in till en studieresa med fokus på ekologisk grönsaksodling.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 okt 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Så söker du finansiering från EU:s fonder och program Länsstyrelsen, Region Stockholm, Stockholms stad och Storsthlm bjuder in till ett gemensamt digitalt heldagsevent om EU-finansiering.

  Anmäl dig här – senast 11 oktober

 • 11 okt 2022 Klocka som ikon 13.30 - 16.00
  Jämställdhet och mänskliga rättigheter i Stockholms län Länsstyrelsen bjuder in till nätverksmöte för det regionala arbetet med jämställdhet och mänskliga rättigheter. Mötets fokus är på hur arbetet med de olika perspektiven blir framgångsrikt och hur man ...

  Anmäl dig här – senast 6 oktober

Miljö och vatten

Stöd i energibesparing

Sveriges energianvändning behöver minska under vintern 2022−2023. Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet att minska och effektivisera energianvändningen.

Svensk vägskylt för laddstolpe. Foto Roland Magnusson, Mostphotos.

Miljö och vatten

Stöd för publik laddinfrastruktur

Mellan den 26 september och 7 oktober kan du lämna anbud för stöd till publik laddinfrastruktur.

Yrkesfiskets roll i samhället

Länsstyrelsen vill stärka förutsättningarna för yrkesfiskare och öka livsmedelsförsörjningen i länet. Yrkesfiskaren Rolf Nilsson och Gittan Hagman Holst från Yxlö Tours berättar om sina erfarenheter.

NYHETER

 • 2022-10-05

  På lördag inleds älgjakten i Stockholms län

  Säsongens älgjakt i Stockholms län startar den 8 oktober. Till och med den 31 januari 2023 får 796 älgar fällas i länet.
 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Stockholms län och Gotlands län ingår i det Östra civilområde...
 • 2022-09-29

  Snart startar säsongens rovdjursinventering – hjälp till genom att rapportera dina observationer

  Under höst- och vintermånaderna undersöker Länsstyrelsen om det har fötts några rovdjursungar i länet. Den som rör sig ute...