• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

  Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Vitsippor i förgrunden, sjö i bakgrunden.

Besöksmål och friluftsliv

Passa gärna på att besöka något av våra naturreservat nu när naturen är som vackrast. Kontakt med naturen är bra för både den fysiska och psykiska hälsan.

KALENDER

´
 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.30
  INSTÄLLD: Kurs om bete på öar Bete på öarna i skärgården är viktigt för att behålla biologisk mångfald och ett vackert landskap! Vi visar upp skärgårdens värdefulla betesmarkstyper: mosaikbete, skogsbete och strandängar och berätt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 13.00 - 14.30
  Gör din egen växtnäringsbalans Välkommen på en digital träff om att göra en växtnäringsbalans med hjälp av Greppa Näringen. En växtnäringsbalans ger dig en överblick över hur effektivt du använder växtnäringen på gården och hur det...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Introduktionsutbildning för samverkan vid samhälls­störningar – Inriktande nivå Välkommen till vårens introduktionsutbildning i regional samverkan vid samhällsstörningar (inriktande).

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2023 Klocka som ikon 08.30 - 12.30
  Seminarium om skyfallshantering i fysisk planering Du som jobbar med skyfallshantering i fysisk planering i en kommun är välkommen att anmäla dig till Länsstyrelsens seminarium. Under seminariet diskuterar vi skyfallsfrågor inom detaljplaneringen.

  Anmälningsdatum är passerat

Bo och leva

Vigselförrättare

Är du intresserad av att bli borgerlig vigselförrättare? Länsstyrelsen söker just nu nya vigselförrättare för Stockholms län.

Eldning förbjuden

Natur och landsbygd

Vad innebär eldningsförbudet?

Det råder eldningsförbud i hela Stockholms län sedan den 11 maj 2023 klockan 18.00. Förbudet gäller tillsvidare. Här kan du läsa mer om vad eldningsförbudet innebär.

Samhälle

Vi söker notarius publicus

Länsstyrelsen har lediga uppdrag som notarius publicus och biträdande notarius publicus i vissa kommuner. Ansök senast den 11 juni.

NYHETER

 • 2023-05-30

  Nya kliv framåt i arbetet med att förebygga och bekämpa våld i länet

  I tre år har aktörer inom samverkansplattformen Operation Kvinnofrid arbetat aktivt tillsammans för att ingen i länet ska utsättas för eller uppleva våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuellt våld, prostitution eller människohandel. Den senaste uppföljningen visar bland annat på framsteg inom identifiering av vuxna och barn som utsätts för våld samt det återfallsförebyggande arbetet.
 • 2023-05-29

  Giftiga ämnen i fisk från länets sjöar har resulterat i kostråd

  Undersökningar som Länsstyrelsen har genomfört de senaste åren visar att giftiga PFAS-ämnen förekommer i flera av länets s...
 • 2023-05-24

  Fira Kungens 50 år på tronen på plats i Stockholm den 22 juni

  Torsdagen den 22 juni bjuder Länsstyrelsen in länsborna att komma och fira H.M. Konungen som i år har varit Sveriges stats...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...