Höga flöden i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Djurgårdsbrunn täckt av snö.

Utflyktstips

Besök gärna något av länets 341 naturreservat, två nationalparker eller Nationalstadsparken under sportlovet. Tänk på att parkera på anvisade platser och att slänga ditt skräp i papperskorgar och soptunnor.

KALENDER

´
Ett fält som skördas.

Natur och landsbygd

Ansök om jordbrukarstöd

Senast den 11 april kan du ansöka om jordbrukarstöd. Du gör din ansökan på Jordbruksverkets webbplats, men om du ansöker för första gången beställer du först ett kundnummer hos Länsstyrelsen.

Flicka som tittar intensivt på sin mobiltelefon.

Samhälle

Skärmanvändning och spelande

Många vuxna är oroliga för barn och ungas skärmanvändning och spelande. Länsstyrelsen har tagit fram ett kunskapsstöd som kan användas för diskussioner och för att öka kunskapen.

En svan i vatten.

Djur

Fågelinfluensa i Stockholms län

Fågelinfluensa har påvisats hos svanar och en gräsand på olika platser i länet. Skydda dina fjäderfän från vilda fåglar för att undvika smittspridning av viruset.

Samhälle

Podd om Sveriges civila försvar

Lär dig mer om Sveriges civila försvar genom länsstyrelsernas podd Skärpt läge. Podden handlar bland annat om återuppbyggnaden av det civila försvaret, hemberedskap och försvarsvilja.

En hund i koppel.

Djur

Håll hunden kopplad 1 mars till 20 augusti

Det är ett stort ansvar att vara katt- eller hundägare. Djuret ska må bra och det finns krav från samhället också. Det är till och med straffbart om hunden springer efter vilda djur.

Utsikt över ett område med äldre villor.

Samhälle

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

NYHETER

 • Tre figurer staplas på varandra, en grön med en glad min högst upp, en gul med en neutral min i mitten och en röd längst ned med ledsen min. 
  2024-02-26

  Ny undersökning: företagare avfärdar fördomar

  För att utveckla vårt bemötande och service till företag har Länsstyrelsen i Stockholm gjort en kundundersökning för att ta reda på vad företag tycker om servicen i vår myndighetsutövning.
 • 2024-02-22

  Ny kartläggning av brottslighet och otrygghet i Stockholms län

  Den grova brottsligheten, i form av skjutningar och sprängningar, är fortsatt allvarlig i länet. Antalet livskvalitetsbrot...
 • 2024-02-21

  Nytt projekt ska främja cirkulärt byggande i stor skala

  I bygg- och anläggningsbranschen är intresset för att ställa om till ett cirkulärt byggande stort. Nu startar projektet ”K...
 • 2024-02-20

  Antalet öppna drogscener i länet minskar

  Antalet öppna drogscener i Stockholms län har minskat både till antal och yta under 2023. Det visar en kartläggning som ha...

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss