Risk för vattenbrist i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Sommar i Stockholms län

Utflykter och bad, men också risk för algblomning, torka och vattenbrist. Här kan du läsa mer om sådant som hör sommaren till.

KALENDER

´
 • 26 aug 2022 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Kom med och medverka till att utveckla din bygd! Är du ung och vill spåna idéer om hur Djuröbygden kan bli den bästa platsen att bo på? Är du företagare och har tankar om hur det skulle kunna bli enklare att driva företag i bygden? Bor du på Djurö, ...

  Anmäl dig här – senast 21 augusti

 • 30 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Samverkan på riktigt Resultat från Stockholmsenkäten samt hur det lokala främjande och förebyggande arbetet kan utvecklas.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Webbkurs heder – utbildning för kursledare (tillfälle 2) Välkommen till en utbildningsdag om hur du kan leda kompetenshöjande gruppträffar med stöd av "Webbkurs heder" – webbkursen om hedersrelaterat våld och förtryck.

  Anmäl dig här – senast 24 augusti

 • 31 aug 2022 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Att återskapa och sköta skogsbeten Vill du lära dig mer om hur du kan sköta och återskapa dina skogsbeten? Denna kurs ökar din kunskap om vilka skogar som kan restaureras till skogsbeten, hur du går tillväga, samt om vilka värden dessa...

  Anmäl dig här – senast 24 augusti

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Folksamling

Samhälle

Information om Coronaviruset

Med anledning av den ökande smittspridningen finns här hänvisningar till relevant information hos aktuella myndigheter.

Samhälle

Rapporter om omvärldsläget

Länsstyrelsen tar fram lägesbilder om hur den ryska invasionen av Ukraina påverkar det svenska samhället och vårt län.

Podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

Djur

Kaningulsot

Sjukdomen är mycket smittsam och är anmälningspliktig till Statens veterinäranstalt (SVA), Jordbruksverket eller Länsstyrelsen.

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

NYHETER

 • 2022-08-16

  Så påverkas tillgången till betaltjänster när Kassagirot försvinner

  Kassagirot är en betaltjänstlösning för kontanthantering av räkningsbetalningar, kontoinsättningar, kortuttag och dagskassa. Systemet används idag av ca 150 ombud i Sverige. Den 1 september har ClearOn, företaget bakom Kassagirot, beslutat att avveckla tjänsten. Här berättar vi vad det innebär för tillgången till betaltjänster i Sverige.
 • 2022-08-15

  Nu öppnar ansökan om krisstöd till yrkesfisket

  Från och med idag kan du som är yrkesfiskare söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samband med Rysslands i...
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...
 • 2022-08-02

  Ny undersökning av vattenkvaliteten i länets sjöar

  Länsstyrelsen genomför återigen en kartläggning av vattenkvaliteten i Stockholms läns insjöar. Genom att titta på halter a...