Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Flygbild över Bullerö i Nämdö skärgård. 

Nämdöskärgården föreslås bli Sveriges andra marina nationalpark

Förslaget innebär att Sverige kan få en marin nationalpark som skulle representera Östersjön. Den skulle även bli den tredje nationalparken i Stockholms län. Fram till och med den 1 mars 2024 finns det möjlighet att tycka till om förslaget.

KALENDER

´
 • 05 06 dec 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Hur kan mer vildsvinskött nå konsument? Välkommen på vildsvinsdagar i Tibro och Lundsbrunn den 5‑6 december. Här lyfts både erfarenheter och möjligheter i hela vildsvinskedjan. Vildsvinsdagarna, som består av både studiebesök och konferens,...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2023 Klocka som ikon 08.30 - 17.00
  Regional CBRNE-dag Länsstyrelsen Stockholm och Regional samordningsfunktion för CBRNE, välkomnar dig till en dag med spännande föreläsningar och aktuell information gällande CBRNE (kemiska, biologiska, radiologiska, nuk...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  Mobiliseringsevent för ERUF och ESF+ Välkommen till mobiliseringseventet för nästa års utlysningar för Europeiska Regionalutvecklingsfonden (ERUF) och Europeiska Socialfonden+ (ESF+).

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Planstödsmöte, 6 december Länsstyrelsen i Stockholm har stående tider för planstödsmöten där kommunerna genom planarkitekter kan boka och diskutera diverse sakfrågor innan samråd, innan granskning och inför antagande av planen...

  Anmälningsdatum är passerat

En tonårspojke sitter ensam och tittar ut över en sjö. 

Gängsnacket – en guide för viktiga vuxna och yrkesverksamma

Guiden Gängsnacket lyfter vilka varningstecken man bör vara vaksam på och vilket stöd som finns i samhälle om man känner oro för att ett barn är på väg att rekryteras av kriminella gäng.

Vy över bostäderna vid Järlö sjö i skymningen.

Om oss

Ny lägesbild över kapaciteten i länets elnät

Kapaciteten i länets elnät måste förstärkas rejält till 2030 då effektbehovet för el förväntas öka med 30 procent. Det visar lägesbilden som Länsstyrelsen Stockholm med flera tagit fram.

Ett lodjur

Djur

Rovdjursinventering

Mellan oktober och mars pågår rovdjursinventeringen. Du kan hjälpa till. Rapportera om du ser ett rovdjur, spår, foto eller spillning genom Skandobs webbplats eller med hjälp av appen Skandobs Touch.

NYHETER

 • 2023-12-04

  Stora utmaningar för personer som saknar betalkonto

  I dag är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten till att göra betalningar. För den som inte har tillgång till tjänsterna blir det allt svårare att hantera sin vardag. Samtidigt fortsätter tillgången till kontanter att minska på flera håll i landet, något som försvårar ytterligare för vissa grupper i samhället. Det framgår i länsstyrelsernas rapport ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2023”, som redovisades förra veckan.

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss