Coronavirus

KALENDER

´
 • 19 maj 2021 Klocka som ikon 09.30 - 11.30
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – maj Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 20 maj 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Friluftsliv i planeringen Luften är fri! Länsstyrelsen uppmärksammar friluftslivets år 2021 på många sätt. Nu bjuder Länsstyrelsens avdelningar för samhällsbyggnad och miljö gemensamt in till ett seminarium om friluftsliv i de...

  Anmäl dig här – senast 17 maj

 • 20 maj 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Träff med kvinnofridssamordnarnätverket Välkommen till en träff med kvinnofridssamordnarnätverket med fokus på samordning av kompetenshöjande insatser för länets kommuner.

  Anmäl dig här – senast 17 maj

 • 21 maj 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.45
  Naturförvaltning Stockholms län: Pollinatörerna i staden Kommunekologer, naturförvaltare och andra med goda grundläggande kunskaper om pollinatörer välkomnas till ett webbinarum där vi får tillfälle att fördjupa våra kunskaper om vilka pollinatörer som finn...

  Anmäl dig här – senast 18 maj

Om oss

Öppettider under Kristi himmelsfärd

Onsdag den 12 maj har vi öppet klockan 8–12. Torsdag den 13 maj har vi stängt. Fredag den 14 maj har vi öppet som vanligt.

Bo och leva

Lönegaranti

Lönegaranti är ett skydd för dig när din arbetsgivare gått i konkurs eller går igenom en rekonstruktion och du inte får ut din lön.

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare?

Natur och landsbygd

Elda säkert i naturen

Under våren och sommaren är det ofta torrt i skog och mark. Var försiktig när du eldar och ha alltid förberedd släckutrustning till hands. Det är alltid du som eldar som ansvarar för säkerheten.

Besöksmål

Utflyktstips

Passa gärna på att besöka något av de 340 naturreservat som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

Djur

Fiske

Det finns vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Från och med den 1 april 2021 gäller nya fiskeregler längs ostkusten.

NYHETER

 • 2021-05-12

  Föreläggande tilldelas uthyrare av partybussar i Stockholms län

  När pandemin sätter stopp för traditionella studentflak och studentfester i kommersiella festlokaler har alternativ som partybussar seglat upp, trots att covid-19-lagen (pandemilagen) gäller även denna typ av verksamhet. Som tillsynsmyndighet för covid-19-lagen har Länsstyrelsen Stockholm beslutat om föreläggande med löpande vite mot ett bolag som hyr ut partybussar.