Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

KALENDER

´

Natur och landsbygd

Elda säkert i naturen

Nu är det torrt i skog och mark. En eld som sprider gnistor kan snabbt övergå i okontrollerad brand. Ha släckutrustning till hands. Det är alltid du som eldar som är ansvarig för säkerheten.

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Besöksmål

Utflyktstips

Passa gärna på att besöka något av de 340 naturreservat som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2022-06-28

  Behov av förändringar för att klara länets bostadsförsörjning

  Stockholms län behöver fler bostäder som folk har råd att bo i. De senaste årens nybyggnationer är ett välkommet tillskott men löser fortfarande inte bristen på bostäder som ska finnas för alla grupper, oavsett ekonomiska förutsättningar. I kommunerna går åsikterna isär om hur bostadsförsörjningen bäst ska lösas. Dessutom höjs nu rösterna om att staten måste ta ett större ansvar.
 • 2022-06-27

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för fjäderfä

  Från och med idag kan du som är producent inom fjäderfäsektorn söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samba...
 • 2022-06-17

  Marabouparken blir byggnadsminne

  Marabouparken i Sundbyberg, en av landets främsta modernistiska parker, har förklarats som byggnadsminne av Länsstyrelsen.
 • 2022-06-15

  Nationell dialog om krisberedskap

  Dialog om gemensamma frågor och utbyte av erfarenheter från hanterade kriser stod på agendan när samtliga landshövdingar, ...