Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Kulturmiljöprogram: Blankhult

Blankhult består av tre välbevarade gårdar och ett omgivande ålderdomligt odlingslandskap. Alla tre gårdarna är i mycket bra skick. Genom området löper vällagda stengärdsgårdar och fägator, som ger det en småskalig och ålderdomlig karaktär. Vid Simontorp finns en välbevarad stenvalvsbro och en äldre kvarn vid Simontorpsån.                        

Blankhult består av tre välbevarade gårdar och ett omgivande ålderdomligt odlingslandskap. Den norra gården är uppförd i skiftesverk av obehandlat kärnvirke. Den västra är delvis kringbyggd och har en del genuina detaljer. Boningshuset påminner om en ryggåsstuga. Den södra gården är större med huvudbyggnad i herrgårdsstil. Alla tre gårdarna är i mycket bra skick. Genom området löper vällagda stengärdsgårdar och fägator, som ger det en småskalig och ålderdomlig karaktär. Vid Simontorp finns en välbevarad stenvalvsbro och en äldre kvarn vid Simontorpsån.

Motiv för bevarande

Blankhult är en välbevarad och representativ mindre by i skogstrakten där det omgivande odlingslandskapet utgör en viktig del.

Aktuellt för detta besöksmål

Just nu har vi inga nyheter. Men håll utkik här efter kommande nyheter.

Föreskrifter

Allemansrätten – det här får du göra i naturen

I Sverige har vi allemansrätt, det innebär att du får utöva friluftsliv och röra dig fritt i naturen så länge du inte stör eller förstör.

Friluftsliv och allemansrätt
Träd och moln. Illustration

Fakta

Hitta hit

Kontakt

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss