Skåne är högriskområde för fågelinfluensa

Har du fåglar eller höns som går utomhus? Skåne är från 27 november ett högriskområde för fågelinfluensa. Högriskområdet är till för att skydda fågelbesättningar. Du som har en kommersiell fjäderfäbesättning ska hålla fåglarna inomhus. Du som har andra fåglar i fångenskap, som hobbyfåglar, ska hålla dem inhägnade och se till att de utfodras inomhus eller under skydd ute.

KALENDER

 • 04 dec 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Nu gör vi! Omställning till hållbar konsumtion och produktion med ekonomin som m... RUS bjuder tillsammans med Nationella samordnaren för Agenda 2030 in till frukostwebbinarium om omställningen till hållbar konsumtion och produktion.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 06 dec 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Utbildning om energiförsörjning och fysisk planering En utbildning som syftar till att höja kunskapen om energiförsörjningsfrågor kopplat till fysisk planering. Utbildningen sker vid två tillfällen, 5 och 6 december, och riktar sig till kommunala tjänst...

  Anmäl dig här – senast 4 januari

 • 05 07 dec 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Övning Pilen Välkommen till Pilen, en lärande övning som syftar till att stärka den svenska beredskapen i en ny struktur mot en förändrad regional hot- och riskbild.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 dec 2023 Klocka som ikon 09.30 - 15.25
  Föreläsningar med personliga ombud i fokus Under en fullspäckad dag får du kunskap och inspiration när experter föreläser på ämnet personligt ombud.

  Anmälningsdatum är passerat

Kor i hage med fost

Djur

Skydd för djur som går ute

Från den 20 november ska djur i hela Skåne som går ute ha skydd. Skyddet ska vara tillräckligt stort för alla djuren och ska generellt bestå av tre hela väggar och ett tak.

Landskap i dimma.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för att utveckla landsbygden.

Älg i gräsmark.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Här finns information om det.

NYHETER

 • Betalning med en digital klocka vid betalningsterminal. Foto. 
  2023-12-01

  Betalningen blir svår när kontanter försvinner – många stängs ute

  År 2023 är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten till att göra betalningar. För den som inte har tillgång till tjänsterna blir det allt svårare att hantera sin vardag. Samtidigt minskar tillgången till kontanter på flera håll i landet, något som försvårar ytterligare för vissa grupper i samhället. Det framgår i länsstyrelsernas rapport ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2023” som släpps idag.
 • 2023-11-30

  Här ligger Skånes 300:e statliga naturreservat

  Skåne har fått sitt 300:e statliga naturreservat! Det blev också ett av de högst belägna, Severtorp utanför Båstad, uppe p...
 • 2023-11-29

  Vi söker Biträdande Notarius publicus i Helsingborg

  Uppdraget som biträdande notarius publicus i Helsingborgs kommun är ledigt att söka.
 • 2023-11-22

  Uppföljning av kommunernas och regionernas funktionsrättsarbete

  Under 2023 har länsstyrelserna gjort regionala kartläggningar av kommunernas och regionernas strategiska funktionsrättsarb...

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss