Illustration av coronavirus.

Information om arbetet med coronaviruset /covid-19

Här hittar Länsstyrelsens nyhetsbrev med veckans lägesbild och information om Länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19. Här hittar du också länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och covid-19.

KALENDER

 • 12 13 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Samhällsorientering för en hållbar integrationDemokrati – Delaktighet – Digitali... Välkommen till en nationell konferens om professionaliserad samhällsorientering – ett samarrangemang mellan länsstyrelserna och MILSA.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  En socialt hållbar bostadsförsörjning Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne bjuder inom ramen för Skånskt bostadsnätverk in till ett samtal med utredningen En socialt hållbar bostadsförsörjning.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 19 apr 2021 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Kompetenshöjningsdag om våldsbejakande extremism Välkommen till en kompetenshöjningsdag om våldsbejakande extremism, med ett extra fokus på vit makt och högerextremism den 19 april 2021. Inbjudan vänder sig till skolpersonal, anställda på kommunen, ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 20 22 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Utbildning om dopning -
  100 % ren hårdträning
  Länsstyrelsen Skåne anordnar en utbildning för gympersonal i Skåne. Utbildningsinnehållet följer metoden 100 % ren hårdträning och ger kunskap kring hur gym kan arbeta dopningspreventivt.

  Anmäl dig här – senast 13 april

Anneli Hulthén vid cykel

Om oss

Landshövdingestafett för att uppmärksamma Friluftslivets år – Luften är fri!

Sveriges landshövdingar kommer att genomföra friluftslivsaktiviteter under hela 2021 för att uppmärksamma Friluftslivets år, friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen.

Vita gåäss i inhängnad.

Djur

Information om smittskydd

Regler kring smittskydd och smittor som ska anmälas.

Händer arbetar vid papper i pärm och tangentbord.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader öppnar 2 mars.

Om oss

Informationsfilmer på flera språk om testning av covid-19

Informationsfilmerna om testning av covid-19 finns att se på arabiska, somaliska, engelska och svenska.

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt lagen kan regeringen och myndigheter besluta om begränsningar och åtgärder för att förhindra smittspridning.

Kvinna som skriver på en laptop

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod öppnar 29 mars.

NYHETER

 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-08

  Romernas internationella dag fyller 50 år

  Den 8 april är det romernas internationella dag. Den firas för att minnas den första romska kongressen som hölls i London ...
 • 2021-04-07

  Efterlevnad av rekommendationer, riktlinjer och råd vecka 14

  I veckans rapportering lyfter flertalet län att allmänheten har svårt att följa rekommendationen om att handla ensam. I sa...