Risk för skogsbrand i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

21 okt 2023 klocka 10.00 - 13.30

Guidad vandring i månadens reservat

Mossklädda stenblock i skogsmiljö

Följ med på en vandring och lär dig göra upp eld på olika sätt, i månadens naturreservat Jätteberget. Obs, föranmälan krävs.

Guidad vandring och brasmys

Vi vandrar längs leden, njuter av den trolska skogen med dess blockgrottor och spanar efter arter som trivs här. Vid grillplatsen testar vi olika sätt att göra upp eld. Kan du göra upp en hållbar eld med tändstål? Efter att vi övat våra eldkunskaper, utforskat grottområdet och intagit matsäck så hjälps vi åt att göra något smarrigt till efterrrätt.

Naturreservatet Jätteberget

Naturreservatet Jätteberget ligger i södra delen av Kilsbergen, där en spännande och trolsk vildmark breder ut sig. Området har i folkmun fått namnet Fasaskogen. Om fasorna syftar till den storblockiga och svårframkomliga terrängen är det ingen som vet, men helt klart har den vrånga naturen hållit det storskaliga skogsbruket på avstånd. Det är därför inte så konstigt att trakten idag präglas av artrika gammelskogar och myrmarker, varav flera områden är skyddade som naturreservat. För den som dessutom gillar grottor och äventyr är Jätteberget en perfekt plats att besöka med sitt unika system av grottor och gångar. Nu på hösten har lugnet lagt sig över naturen och lämpar sig väl för stilla promenader genom ett landskap som för tankarna till John Bauers sagovärld.

Mer information om naturreservatet Jätteberget och hur du hittar dit

Dag och tid: lördag 21 oktober, 10.00-13:30

Anmälan krävs. Anmäl dig till natur@hopajola.se

Ta med: Kläder efter väder och matsäck.

Var:
Naturreservatet Jätteberget
Kostnad:
Gratis men föranmälan krävs
Sista anmälningsdag:
20 okt 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss