Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

25 apr 2024 klocka 10.00 - 12.00

Digital seminarieserie – Kommunikation i totalförsvaret (del 3)

En flaggstolpe med svenska flaggan framför ett disigt skogslandskap.

Foto: Mostphotos

Länsstyrelsen i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland bjuder in till en digital seminarieserie i fyra delar med fokus på kommunikation i totalförsvaret.

Syftet med seminarieserien är att bidra till ökad kunskap om ämnen som har koppling till hur vi kommunicerar och stärker totalförsvaret.

Ett seminarium med tema demokrati genomfördes i februari och ett om försvarsvilja i mars. Ytterligare ett seminarium med tema strategisk kommunikation kommer att genomföras i maj. Länsstyrelsen återkommer med inbjudan till det längre fram.

Del 3 – Informationspåverkan och AI

Vem ljuger – och vem kan avgöra vad som är sant?

Anton Lif kommer under denna föreläsning att ge exempel på händelser och trender inom området informationspåverkan och AI. Med fokus på möjliga hot, risker och utmaningar kopplat till offentlig sektor och dig som kommunikatör. Under passet varvas föredrag med gruppdiskussioner och eventuellt en mindre övningsuppgift.

Om föreläsare Anton Lif

Anton Lif är senior rådgivare inom cybersäkerhet och totalförsvar på Combitech, ett oberoende bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Tidigare arbetade Anton vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer (psyops), där han varit med och byggt upp förmågan i Sverige.

Anton Lif, senior rådgivare cybersäkerhet och totalförsvar på Combitech

För vem?

Kommunikatörer, säkerhetssamordnare och andra beredskapsfunktioner som är berörda av ämnet och arbetar i något av de fyra nordligaste länen.

Skype har en begränsning på 250 deltagare. Om ni är flera från samma organisation som vill delta så sitt gärna gemensamt så att så många som möjligt kan delta vid seminarierna.

Anmälan

Anmäl dig via Länsstyrelsen Norrbottens webbplats: Digital seminarieserie - Kommunikation i totalförsvaret (del 3) | Länsstyrelsen Norrbotten (lansstyrelsen.se)Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Länk till mötet skickas ut några dagar innan till alla som har anmält sig.

Frågor?

Om du har frågor om seminarieserien, vänd dig till kontaktpersonen för ditt län:

Norrbotten - Jeanett Enstedt, jeanett.enstedt@lansstyrelsen.se
Västerbotten - Lilian Johansson, lilian.johansson@lansstyrelsen.se
Västernorrland - Therese Svedin, therese.svedin@lansstyrelsen.se
Jämtland - Henrik Harr, henrik.harr@lansstyrelsen.se

Var:
Digitalt på Skype
Kostnad:
Seminariet är kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
22 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss