Risk för skogsbrand i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Traditionsenligt nationaldagsfirande vid Örebro slott

Bild på slottet med en toning av Sveriges flagga

På tisdag den 6 juni klockan 7.50–8.30 firar vi nationaldagen vid Örebro slott. Landshövding Lena Rådström Baastad gör i år debut som nationaldagstalare vid den traditionella flagghissningsceremonin.

Firandet fylls förutom av tal av vår landshövding också av nationaldagssång, musik av Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan och sång av kören KFUM-Voxette. Dessutom bjuds det på morgonkaffe och smörgås i Slottsparken.

– I år är det ju extra mycket nationaldag. Det är på dagen 500 år sedan Gustav Vasa utsågs till kung över Sverige – det som grundande den svenska självständiga nationalstaten. Kom till slottet till tio i åtta på morgonen och var med från början, uppmanar landshövdingen.

Med Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband FMTIS i samverkan med Länsstyrelsen som arrangörer hissas flaggan klockan 8.00.

På uppdrag av Rikskommittén Sveriges Nationaldag Huvudmän delar landshövdingen på nationaldagen ut fanor till föreningar som ansökt om att tilldelas en fana. I år får Kumla Barnensdag, Karlslund Hembygdsförening och Dansklubben Rockrullarna ta emot varsin fana. Örebro läns Blåbandsdistrikt, Vretens Kurs och Lägergård tar emot en flagga.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss