22 apr 2024 klocka 11.00 - 13.00

Lunchmöte för fastighetsägare: Hur kan vi motverka kriminalitet inom fastigheterna?

Välkommen på ett lunchmöte där vi pratar om kriminalitet inom fastigheter. Vilka varningstecken finns, vad kan vi gemensamt göra och vilket stöd kan du som fastighetsägare få?

Under mars månad har Polismyndighet region Bergslagen, Center mot arbetslivskriminalitet Bergslagen och regionkoordinatorer mot prostitution och människohandel tillsammans gjort arbetsplatskontroller i fastigheter i Örebro län för att motverka arbetslivskriminalitet.

På mötet får du återkoppling från dessa arbetsplatskontroller. Bland annat kommer vi att prata om:

  • hur du som fastighetsägare hittar varningstecken kring arbetslivskriminalitet
  • hur du undviker att samarbeta med arbetslivskriminella
  • konsekvenser som kan uppkomma om fel verksamhet hyr av dig
  • vilket stöd som fastighetsägare kan få.

Dagen inleds med information från arrangörerna och sedan äter deltagarna lunch tillsammans. Det kommer att finnas tid för dialog och frågor.

Förhoppningen är att vi efter mötet ska ha fått bättre kunskap om förekomst av arbetslivskriminaliteten i länet. Vi hoppas också att vi har fått en ökad kännedom om varandra mellan fastighetsägare och myndigheter och att det kan bidra till att utveckla vårt gemensamma ansvar i frågan.

Målgrupp

Dagen riktar sig till fastighetsägare i Örebro län. På grund av begränsat antal platser förbehåller sig Länsstyrelsen rätten att fördela tillgängliga platser mellan dem som har anmält sig. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas till kollega.

Vad innebär arbetslivskriminalitet?

Arbetslivskriminalitet är ett allvarligt samhällsproblem och en stor inkomstkälla för den organiserade brottsligheten. Den leder till seriösa företag konkurreras ut av oseriösa företag. Arbetslivskriminalitet innebär också i sin allvarligaste form att människor utnyttjas och exploateras i arbetet och att offentliga medel riskerar att hamna i kriminella händer.

Arbetslivskriminalitet, Arbetsmiljöverket Länk till annan webbplats.

Arrangörer

Länsstyrelsen i Örebro län, Polismyndigheten region Bergslagen och Center mot arbetslivskriminalitet Bergslagen bjuder in till lunchmötet, i samverkan med fastighetsägarna MittNord.

Anmälan

Var:
Restaurang Tillsammans, Rudbecksgatan 52 C, Örebro
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
18 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss