Aktuella vädervarningar i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 okt 2023 klocka 08.30 - 12.00

Processutbildning för chefer och ledare - Jämställdhetsintegrering och ett socialt hållbart arbetssätt

Illustration med blommor och texten "Ett jämställt Örebro län"

I samverkan med Örebro läns jämställdhetsråd lanserar Länsstyrelsen en processutbildning för chefer och ledare i jämställdhetsintegrering och ett socialt hållbart arbetssätt.

Syftet med utbildningen är att ge chefer och ledare i Örebro län verktyg för att integrera ett jämställdhetsperspektiv i sitt ordinarie arbete och på så sätt nå en ökad måluppfyllelse av agenda 2030 och de jämställdhetspolitiska målen utefter regionala och lokala förutsättningar.

Målet med utbildningen är att starta långsiktiga processer som bygger på välgrundad kunskap om hur länets organisationer kan arbeta utifrån en socialt hållbart arbetssätt som bidrar till en bättre folkhälsa, ett aktivt våldsförebyggande arbete och ett mer jämställt Örebro län.

Målgrupp

Chefer och ledare i Örebro län. Processutbildningen riktar sig till både offentliga, privata och civila aktörer.

Om utbildningen

Processutbildningen består av två fysiska halvdagar med en praktisk uppgift emellan. Innan du deltar på utbildningen förväntas du ha genomfört den digitala introduktionen ”jämställdhetsintegrering på 60 min" som hittas på Jämställdhetsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Efter genomförd utbildning får deltagarna med sig verktyg för fortsatt arbete och möjlighet till kontinuerligt processtöd av Länsstyrelsen.

Datum för utbildningen är:

  • Dag 1: 10 oktober, 08.30–12.00.
  • Dag 2: 14 november, 08.30–12.00.

Utbildningen kommer att erbjudas två gånger per år men det finns möjlighet till fler tillfällen vid intresse. Kontakta matilda.gustavson@lansstyrelsen.se om din organisation vill boka in ett eget utbildningstillfälle eller om ni är fler än 10 personer från samma organisation som är intresserad av att delta på utbildningstillfället.

Utbildare

Utbildningen genomförs av Johanna Lundin och Christina Ahlzen. Johanna Lundin är VD och grundare för företaget Equalate som har 15 års erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom jämställdhet, mångfald och inkludering inom offentlig sektor och särskilt myndigheter.

Christina Ahlzen är grundare av företaget Medida som sedan 2009 arbetat med att kartlägga, analysera och utveckla jämställdhet och jämlikhet i organisationer och samhälle, med fokus på offentlig sektor.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i formuläret.

Skicka övriga upplysningar via e-post

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Var:
Conventum konferens, lokal Näbben
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
02 okt 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Stortorget 22

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss