Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Naturum Laponia

en träbyggnad i fjällandskap. Foro:Mostphotos

Naturum Laponia är porten ut till fyra nationalparker, två naturreservat och nio samebyar.

Naturum Laponia ägs av Naturvårdsverket och förvaltas av Laponiatjuottjudus. Laponiatjuottjudus är förvaltare av världsarvet Laponia och är en lokalt förankrad organisation med huvudkontor i Jåhkåmåhkke/Jokkmokk. Naturum Laponia ligger vackert beläget på udden Viedásnjárgga vid sjön Láŋas.

Öppentider för naturum alla dagar 10—18. fram till 31 augusti.

Laponiatjuottjudus på Facebook Länk till annan webbplats.

@laponiatjuottjudus finns även på instagram.

Porten till världsarvet

Kom hit för att lära dig om vad Laponia är och varför det här området är ett världsarv. Lär känna fjällen, skogarna och myrarna. Följ årstidsväxlingarna och få insikt i varför renen står mitt i den samiska kulturen.

Aktuellt för detta besöksmål

Just nu har vi inga nyheter. Men håll utkik här efter kommande nyheter.

Föreskrifter

Fyra av Sveriges 30 nationalparker ligger i Laponia. Det är Sarek, Padjelanda/Badjelánnda, Muddus/Muttos och Stora Sjöfallet/Stuor Muorkke nationalparker. Följ de föreskrifter som råder i respektive nationalpark.

Allemansrätten – det här får du göra i naturen

I Sverige har vi allemansrätt, det innebär att du får utöva friluftsliv och röra dig fritt i naturen så länge du inte stör eller förstör.

Friluftsliv och allemansrätt
Träd och moln. Illustration

Fakta

Det här är porten ut till fyra nationalparker, två naturreservat och nio samebyar. I naurum får du lära dig mer om allt det här och en ingång till hur du ska upptäcka det 9 400 kvadratmeter stora världsarvet på egen hand.

Kontakt

Naturum Laponia

Telefon 0973-220 20