Residenset

Residenset Stortorget Växjö

Residenset är byggnadsminne sedan 1935 och förvaltas av Statens fastighetsverk, som också förser huset med möbler och konst. Vid senaste renoveringen inomhus 2002–2003 återtogs färgsättningen från 1920-talet.

Residenset med sin centrala placering har utvecklats till en mötesplats för länets offentliga och privata aktörer. Den rymliga representationsvåningen med utsikt över Stortorget lämpar sig väl för erfarenhetsutbyte och strategiska samtal.

Länsstyrelsens uppdrag är att främja länets utveckling, föra ut den nationella politiken och bedriva en effektiv förvaltning. Vi ska skapa ett långsiktigt hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer kronobergare. Detta ska vi göra i samråd med många andra – både offentliga och privata aktörer.

Residenset har därför årligen flera tusen besökare som diskuterar allt från turism, globalisering och naturreservat till företagande och det goda arbetslivet.

Öppet residens

Residenset ska vara en mötesplats för kronobergare. I november 2022 presenterade landshövding Maria Arnholm ett nytt koncept, ”Öppet residens” som innebär att residenset och dess trädgård öppnas upp för allmänheten flera gånger under året.

Vid varje tillfälle då residenset eller trädgården öppnar upp för allmänheten kommer också en av länets kommuner vara i fokus.

Program för ”Öppet residens” presenteras på vår webbplats.

Kronobergs residens på Instagram Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen Kronoberg

Kungsgatan 8, Växjö

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss