Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nytt stöd för lastbilsladdning

Hand som håller laddare till elbil

Från och med den 6 maj kan hamnar, fastighetsägare, logistikföretag med flera söka stöd hos Energimyndigheten för att installera laddstationer. Stödet ges för laddning i samband med olika former av lastning, lossning och service (ibland kallad semipublik laddning).

Stödsumma

Den totala stödsumman är 850 miljoner kronor och ingår i programmet Regionala elektrifieringspiloter. Stödet går att söka under perioden 6 maj till 31 oktober 2024 och stödnivån är 20-50 procent beroende på storleken på företaget som söker. Det finns också en möjlighet till 5 procent extra stöd om laddstationen byggs i något av EU:s utpekade stödområden.

Ansökan och besked

De inkommande ansökningarna hanteras i turordning och utan inbördes konkurrens där ambitionen är att de som söker ska få besked inom några veckor. Alla som uppfyller kraven, bland annat att laddstationerna ska vara klara senast 2027 och drivas i minst fem år, får ta del av stödet så långt pengarna räcker.

Förutsättningar för stöd

Laddstationerna ska vara öppna för alla transportörer som har ärenden på fastigheten under ordinarie öppettider. Det ska dessutom finnas beredskap att dela med sig av viss information, kunskap och data om laddningen.

Exakta villkor och vilka som kan söka stödet framgår i utlysningstexten från Energimyndigheten (se länk nedan).

Läs mer och ansök här:

Utlysning regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter (energimyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt: elektrifieringspiloter@energimyndigheten.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss