Risk för skogsbrand i Kalmar länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens vårtal från residenset

Allan Widman

Utmaningarna för länet är många och stora. Men med våra starka sidor, såsom entreprenörsanda och en makalös natur, ska vi tillsammans överkomma dem. Det säger landshövding Allan Widman i ett traditionsenligt vårtal från länsresidenset i Kalmar.

Landshövdingens vårtal

Min bästa tid på året har alltid varit den mellan hägg och syren och nu är vi med snabba steg på väg dit.
Det är en rik och mäktig tid som väntar oss alla. Och sol, ljus och värme kommer att ge oss livskraften tillbaka.

Jag har nu i snart ett år haft förmånen att få tjänstgöra som landshövding i Kalmar län. Det har varit en mycket spännande och lärorik tid. Och utmaningarna för länet är många och stora; vi är för få. Vi är lite för gamla. Och våra förbindelser med omvärlden är tyvärr inte de allra bästa.

Men vi har också starka sidor. En av dem är fliten, påhittigheten och entreprenörsandan i länet, liksom havet och vår makalösa natur.

Det är min övertygelse att om vi som ett län drar åt samma håll så ska vi överkomma de här svårigheterna. Jag ser fram emot att under lång tid, tillsammans med er alla, få arbeta för ett starkt, tryggt och välmående Kalmar län.

Tillåt mig att hoppas på att de helger och högtidsdagar som nu ligger framför oss blir allt vad du och de dina hoppas på. Och låt oss också hoppas att våren snart upphör med att tveka.

Tack!

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss